[電子電玩] Kerbal Space Program - 卡普人太空計劃

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013-2-25 02:12 發表

用埋rocket engine 都係唔夠我快[369]

btw twins engine 都係唔夠你快
呢個係我紀錄
呢架野Aerodynamic 幾好..
但engine intake 唔夠... 上到18,xxx m 就爆engine ...
btw 呢架野得返一個引擎都可以起飛都飛返KSC

DOM姐你永遠都再無可能超越我了....
歷史上第一架純用Jet engine 而入軌道既space plane.....
因為水平速度太快... 意外地入左軌道...
仲要有成524,000m 高.. (我個太空站只係係150,000m 高空orbit... )

不過上左去.. jet engine廢左冇用...
好彩PE係大氣層到.. 唔會變太空垃圾

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

43,000m 空間太稀薄... 唔陪減速.. 又拋返出去orbit

呢次真係破哂紀錄

最高速度: 2366m/s
最高高度: 540,000m

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-30 13:01 發表
其實即係點?
http://news.mingpao.com/20130330/taa1.htm
俄太空船抄捷徑極速到站

原需時兩日 現僅6小時

【明報專訊】俄羅斯太空船「聯合」號(Soyuz)於本港時間周五早上,首次採用「捷徑」軌道成功完成特快載人升空任 ...
計好時間射.. 直接射去ISS

正常係要射上Orbit 再慢慢追個ISS

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-15 01:01 發表
Sorry guys
Out of Fuel and battery , you are stuck in Mun  
派多隊去救人囉

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-14 23:31 發表
第 X 代設計
Artemis II Lunar Launcher Rocket  
暫時係自主設計中 可靠性 最高 及 安全度系數最高既載人火箭

MechJeb Assist 發射 + Gravity Turn  (手動暫時重係差d ...)

進入軌道

...
好耐冇玩
登月我n年前0.14版已經得啦

哇.. 原來咁就一年..

回歸之作

最新輕型運載火箭

主要用黎射運星

夠力將輕型運星射上GEO orbit
由母船運到上15000米高空先點火

好多人都犯同一個錯誤就係放多太多上去...

有時越簡單越好...

我架飛機運唔倒大野
唔夠力

唔知係我技術好左定Aerodynamic好左...
竟然第一次試飛就成功左

引用:
原帖由 toby 於 2013-7-17 00:00 發表

妖,原來你拍嫁
睇完都唔識
你睇過咩?