[智能電話] Intel inside - Orange San Diego 199.99 英磅

引用:
原帖由 siuba 於 2012-6-2 23:23 發表
都係行java..無咩所謂..
不過有雙核好緊要..呢粒唔算係.. 真係會差好遠..依家手機雖然話效能唔重要..但你一load google maps..你就會見到..快機好用好多..XDXDD ...
你以為...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-2 23:28 發表

你以為...
我唔熟programming..XDD
我淨係知係android入面..arm好易port過去x86..

引用:
原帖由 siuba 於 2012-6-2 23:29 發表
我唔熟programming..XDD
我淨係知係android入面..arm好易port過去x86..
因為無計效能

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-2 23:15 發表

效能對於手機唔係最重要, 而且有時要binary translation
但依家d機鬥規格鬥到用四核....
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-6-2 23:54 發表
但係咪實用先

一陣得番2 hr battery

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-6-2 23:54 發表

咁的確D App係越來越大食。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-6-2 23:58 發表

同PC一樣情況,以前單核up去雙核,應付d程式綽綽有餘,但d程式越整越多功能,幾成雙核都唔多快,又要迫人up去四核....

都唔知佢地係咪夾埋,迫用家定期換新野。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

該手機同樣採用Intel Atom Z2460 1.6GHz處理器、Intel XMM 6260 HSPA+基帶芯片,4.03寸屏幕,分辨率1024×600,搭配1GB LPDDR2 PoP內存和16GB NAND閃存,支持藍牙2.1、A-GPS,操作系統為Android 2.3.x,自帶多款Orange應用,未來可OTA升級至Android 4.0.x,這和Lava、聯想的機型都是一致的。

Orange San Diego配備了一個800萬像素攝像頭,支持1080p視頻拍攝、圖像穩定、HDMI輸出,而且還有“Burst”模式,可在一秒鐘內連拍十張照片。
San Diego會有兩種銷售方式:一是Orange Pay As You Go計劃,用戶只要掏199.99英鎊(¥1960),然後在Orange商店裡充值10英鎊(¥98)就可以了,還能在一年內獲得每月250Mb(這裡確實用的是Mb換算下來就是31.25MB)的免費數據流量,總價值60英鎊;二是在7月25日之前與Orange簽定兩年合約套餐,每月15.50英鎊(¥152 ),套餐內包括50分鐘任意網絡的通話時間、50條短信、100MB數據流量。

http://digital.sina.com.hk/news/ ... AE-7-1244775/1.html

如果2.3有36xx分的時候, 4.0最少同S3平手
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 siuba 於 2012-6-2 23:23 發表

都係行java..無咩所謂..
不過有雙核好緊要..呢粒唔算係.. 真係會差好遠..依家手機雖然話效能唔重要..但你一load google maps..你就會見到..快機好用好多..XDXDD ...
2.3個 SMP 殘廢到同無係無分別

而我亦唔覺得雙春開 Maps 快幾多 (S2 vs Defy)
反而多ram係Android 先重要
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 BlackBird 於 2012-6-3 13:16 發表
如果2.3有36xx分的時候, 4.0最少同S3平手
有咁多咩?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-3 14:38 發表

有咁多咩?
雙春機cpu分係4.0翻一倍
HT多三至五成唔見得過份
未計而家kernel明顯未optimize

有冇得諗 ???

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-6-2 23:58 發表

fb都食成7x mb ram

引用:
原帖由 dannyboy 於 2012-6-14 22:07 發表
有冇得諗 ???
be the first guy to test it