[平版電腦] 真係慘,M$推Surface(Tablet),呢到一個post都無

我最想知道我想將一個File由桌面電腦(不論WinXP/7/8)
放落平板Windows RT 洗唔洗好似WP7 咁經zune??
如果唔洗我覺得都仲有D希望
要的話等食
最好插條USB線拉file就得

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-19 09:43 發表

你睇下你公司部機, 又睇下屋企d 機
就知道佢冇可能變第二個nokia 啦
以前D人都無諗過NOKIA會有今日啦

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-6-19 09:48 發表

呢個世界無話無可能………

10年前,如果我話Apple會獨霸一方,
大過晒Microsoft/Cisco/Oracle,你都會話「無可能」
iPad開始食緊NB市場,加埋MBA,流動性導向市場M$已經輸晒...

今代MBA,Apple都懶得改...

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 09:52 發表

iPad開始食緊NB市場,加埋MBA,流動性導向市場M$已經輸晒...

Apple marketing好「恐怖」,睇得好準。
唔大改都夠通殺,點解唔留後著慢慢食?

你睇iPhone4S,剛公布個個媽媽聲,結果一樣賣到開巷!
死未?

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-6-19 09:55 發表

死未? ...
除非可以整到3D 成像 (STARWAR 果d)(依家其實都整到, 不過要霧)
或者用 腦控制 (當然唔可以太 DU)

唔系TOUCH SCREEN 都仲有排玩...
當然,. 其實APPLE 已經 有SIRI,
SIRI 系極有發展空間, 可以做HUMAN PROXY
doo..m = =

引用:
原帖由 於 2012-6-19 09:21 發表
等睇M記做第2個NOKIA
我頭先見到post頂頭個幾張相,
我即刻都係諗起諾基亞

等末落

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-6-19 09:55 發表

死未? ...
PC Ultrabook殺出o黎,Apple只係小改CPU,已經袋多1小時電量(1小時電量@MacOS,半小時電量@Win7),加埋keyboard同trackpad,繼續秒殺對手

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 09:52 發表

其實都有唔少人買MBA裝Windows  

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-19 09:42 發表

icon 全部會郁同埋update ga
有乜用~

百合
doo..m = =

引用:
原帖由 siupy 於 2012-6-19 10:14 發表

其實都有唔少人買MBA裝Windows  
無問題o架,我自己都玩雙槍...只係消費者用行動話俾PC廠聽,你o地o既設計已經滿足唔到我.
當呢班user用多幾用OSX,隨時一去無回頭

回復 22# rickywk 的帖子

well...
如果無ultrabook出現....notebook 一定死曬...

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 10:21 發表

無問題o架,我自己都玩雙槍...只係消費者用行動話俾PC廠聽,你o地o既設計已經滿足唔到我.
當呢班user用多幾用OSX,隨時一去無回頭
其實唔用Mac OS 都得...反正佢部機都食左你一次..
老實..日常基本用..Mac OS 有時係幾方便

引用:
原帖由 siupy 於 2012-6-19 09:49 發表
我最想知道我想將一個File由桌面電腦(不論WinXP/7/8)
放落平板Windows RT 洗唔洗好似WP7 咁經zune??
如果唔洗我覺得都仲有D希望
要的話等食
最好插條USB線拉file就得 ...
m$ 會叫你用skydrive

都係睇定d先啦……而家要下結論實在言之尚早