[平版電腦] 真係慘,M$推Surface(Tablet),呢到一個post都無

引用:
原帖由 {KeViN} 於 2012-6-19 15:10 發表

平都係響屋企無野做都係上網聽歌...其實OS X 感覺上好過windows..可以自己多其他apple product..剩係itunes Mac ver 都順暢過windows:funny
之但係..呢排有時睇.wmv file..發現就算裝左Flip4Mac..用QT 開次次都 ...
無啦,boot返入windows算

引用:
原帖由 {KeViN} 於 2012-6-19 15:10 發表

平都係響屋企無野做都係上網聽歌...其實OS X 感覺上好過windows..可以自己多其他apple product..剩係itunes Mac ver 都順暢過windows:funny
之但係..呢排有時睇.wmv file..發現就算裝左Flip4Mac..用QT 開次次都 ...
Apple同MS勢不兩立,唔好話WMV係Mac開麻煩,Windows版Apple Software亦唔多穩定
===============================================================================================
用VM/Bootcamp啦

引用:

睇.mp4都係問題,唔係蘋果H264就出事.
一係試下用VLC Player,不過佢個RMVB支援就

所以我個人基本上覺得OSX同Linux無咩分別.
要多媒體都係逼住用Windows.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 15:16 發表

要多媒體都係逼住用Windows. ...
Windows一個K-lite KO大部份影片

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-19 15:15 發表

Apple同MS勢不兩立,唔好話WMV係Mac開麻煩,Windows版Apple Software亦唔多穩定
===============================================================================================
用VM/Boot ...
但我用w7 開部份wmv 都係要buffer 一輪... 一ff 就又要再buffer....

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 15:13 發表

2來係個UI,一個又Sense一個又KIES......
原生不知幾靚仔,D人D審美觀都唔知係邊.

3就係個Kernel......CM9竟然可以將GNx個效能提升一倍.
即係原本個Kernel,難怪WP機單核都玩得赢Android雙核.:sos ...
希望 WP8 會有個好啲嘅中文輸入法
依家 WP7 真係笑死人,打倉頡竟然要 copy & paste,仲要唔係官方出
:)

引用:
原帖由 siupy 於 2012-6-19 15:07 發表

我估google過多一兩代點都係會迫廠商統一resolution
至少統一比例
唔會俾D廠鍾意點出就點出
唔  會  Over  
doo..m = =

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-19 15:15 發表

用VM/Boot ...
itunes 成日發神經嫁
doo..m = =

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-19 15:21 發表

Windows一個K-lite KO大部份影片
purecodec 好用D
doo..m = =

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 15:16 發表

要多媒體都係逼住用Windows. ...
OSX: Mplayer

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-6-19 15:24 發表

依家 WP7 真係笑死人,打倉頡竟然要 copy & paste,仲要唔係官方出
手寫.:funny
倉速對我無用,我反而想要電話果隻五筆.:funny

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 15:32 發表

Mplayer 應該系元祖
都可以試下vlc
doo..m = =

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 15:32 發表

兼容能力同W7比點樣?

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 15:33 發表

兼容能力同W7比點樣?
差唔多,不過有時load字幕handle得無咁好

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-6-19 15:24 發表

係香港用家先咁慘啫,台灣大陸完全冇問題