[平版電腦] 真係慘,M$推Surface(Tablet),呢到一個post都無

引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-19 09:12 發表

唔見得依個gui 同個 app 可以有咩互動LO,
只系一個大大個LOGO 的shortcut

:funny :funny
icon 全部會郁同埋update ga

引用:
原帖由 於 2012-6-19 09:21 發表
等睇M記做第2個NOKIA
你睇下你公司部機, 又睇下屋企d 機
就知道佢冇可能變第二個nokia 啦

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 10:13 發表

PC Ultrabook殺出o黎,Apple只係小改CPU,已經袋多1小時電量(1小時電量@MacOS,半小時電量@Win7),加埋keyboard同trackpad,繼續秒殺對手
最平果本Macbook Air
USD999, 加上咁薄的form factor
今日今刻仍然殺晒

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 14:08 發表
其實M$自己出branded tablet,只係迫班廠用更快腳步走向機械人...

睇下WP...Nokia半收歸M$旗下後,HTC/LG/Samsung都靜晒,求8+1 8+1其其出o的廢機去應付M$就算
WP好似要收10蚊定15蚊美金license fee 每部..
但andorid 一蚊都唔收..

引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-19 14:18 發表
不過唔可以否認,
ios 寫apps 真系易過 android 太多
iOS 單單係機能上出入, 螢幕大細, resolution 的變化
已經比andorid 少十萬倍

加上app store 收錢的制度, 亦令developer 鐘意寫iOS Apps

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 14:51 發表

HTC跳槽過WP8機會頗大.
不過都明白佢個縮數怪諗咩.
如果可以用返Android餡,流水線就少一條.
而家WP7仲用單核,佢又要開多條線整底板,當然唔Like.

三叔公見Android有得賺當然食盡條水.:funny
不過暗地裡都 ...
其實HTC 形勢比較惡劣
android 有三叔頂住
wp 又有nokia 頂住