[平版電腦] 真係慘,M$推Surface(Tablet),呢到一個post都無

引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-19 08:40 發表
依個gui, 分分鐘 android/ios 都寫得出
wp o個個就動態黎,android根本未見過有人寫得到出黎,都係得d扮o既磚

老實講,我覺得部機個樣幾好睇喎,又夠實用

引用:
原帖由 bluesky 於 2012-6-19 12:55 發表

外型係ok 呀
但sw
sw我就唔知啦,未熟習過唔夠膽講好唔好用,用慣同好唔好用係兩回事黎,我部機仲用緊xp,用慣就一定係xp,但好用我就唔敢包,好似d人話mac好用,但我一用就完全唔覺得好用,因為我完全唔熟習個操作

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-6-19 13:04 發表

我就寧願用 iOS
Android 寫得差,搞到硬件效能發揮得唔好已經出晒名
ipad用android,悲劇o既開始,到最後實轉返用ios

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-19 14:08 發表
其實M$自己出branded tablet,只係迫班廠用更快腳步走向機械人...

睇下WP...Nokia半收歸M$旗下後,HTC/LG/Samsung都靜晒,求8+1 8+1其其出o的廢機去應付M$就算
HTC/LG/Samsung呢三間不嬲出WP都係求求其其,係HTC叫係好dd

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-19 14:12 發表

WP好似要收10蚊定15蚊美金license fee 每部..
但andorid 一蚊都唔收..
wp只係5蚊美金每部

android係要收錢的,android有三個方案,但d廠基本上都係用要收錢o個個,好似唔只5美金,貴過wp

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-6-19 15:24 發表

希望 WP8 會有個好啲嘅中文輸入法
依家 WP7 真係笑死人,打倉頡竟然要 copy & paste,仲要唔係官方出
係香港用家先咁慘啫,台灣大陸完全冇問題

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 15:32 發表

手寫.:funny
倉速對我無用,我反而想要電話果隻五筆.:funny
用五筆,我寧願用返手寫,個五筆我學極都學唔識

引用:
原帖由 Henry 於 2012-6-19 16:06 發表

M$五筆 = 筆順. (除非你唔識果個字)
Nokia五筆 =
用緊n73,個五筆成日唔知d字點解會咁打