[業界消息] [反正冇人留意]WP8亮相 微软Windows Phone开发者峰会直播

其實nokia應該係親生仔啦

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-21 10:07 發表

MS唔係話7.x系分開update咩?

升多兩三個version 7.x先填海都未遲掛
7.8就止步,有用咩

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-21 10:18 發表

7.8就止步,有用咩
我部2年Trophy上埋7.8就可以換新機.

不過Viber/LINE/Skype果堆就真係.......
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 toby 於 2012-6-21 10:15 發表
其實nokia應該係親生仔啦
但係當呢個親生仔跌到趴係度嘅時候,做呀媽嘅唔扶不特止,仲要踩多野呢
今日又跌多1.5% 下年仲係唔係度都唔知喇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

MS死性不改, 乜App都冇backward compatibility可言, marketing宣傳port野幾少既改動, 即係都要改啦!?
Resolution 又有3隻, 好似MS 自己仲未夠亂咁
WP7時死又話單核, WP8死要雙核, 根本9成個垃圾metro同win8內核就係個total waste of space!
最要命product life-cycle得18個月?! 即係若我第9個月先出到一個App/cloud service, 我出WP8就得幾個月, 等WP8.5先launch就幾個唔做生意白等。 細廠就連future compatibility 都成為問題。

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-21 10:24 發表

但係當呢個親生仔跌到趴係度嘅時候,做呀媽嘅唔扶不特止,仲要踩多野呢
應該係話11月之前仲係咪到.
呢5個月應該都要食榖種,屍變人同MeeGo又要EOL.

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-21 10:24 發表
MS死性不改, 乜App都冇backward compatibility可言, marketing宣傳port野幾少既改動, 即係都要改啦!?
Resolution 又有3隻, 好似MS 自己仲未夠亂咁
WP7時死又話單核, WP8死要雙核, 根本9成個垃圾metro同win8內核就係 ...
WP7 Apps可以直上WP8
係WP8新寫果堆有機會落唔到WP7.

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-21 10:18 發表

7.8就止步,有用咩
若真的止步, Nokia都拜拜得... nokia出一系列手机要足18個月。 lumia系隨時2013年中先出齊大中細幾款雙核WP... 家下D Lumia款好可能要頂到今年年底

人地*** 果D, 三個月又一款新雙核, 轉款快過食生菜

其實在大陸Lumia 900先有行貨冇耐……而家全線Lumia搵鬼買lu

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-21 10:24 發表

其實我真心鐘意nokia,
6230->6280->n70->n81->5580->5730
如果你肯出android,我可能親生仔都唔要

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-21 10:31 發表

若真的止步, Nokia都拜拜得... nokia出一系列手机要足18個月。 lumia系隨時2013年中先出齊大中細幾款雙核WP... 家下D Lumia款好可能要頂到今年年底

人地*** 果D, 三個月又一款新雙核, 轉款快過食生菜:dev ...
HTC果D同三叔公一樣.
拎返OneXL部機來裝WP8,立即賣得.

點解M$咁蠢,唔索性叫埋做8,叫做8,但功能受限制,d人都開心d

引用:
原帖由 toby 於 2012-6-21 10:51 發表

其實我真心鐘意nokia,
6230->6280->n70->n81->5580->5730
如果你肯出android,我可能親生仔都唔要
我唔信你會買一部單核512mb ram賣4000蚊o既android機

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-21 13:03 發表

我唔信你會買一部單核512mb ram賣4000蚊o既android機
NOKIA會有命出先講啦:funny
我覺得nokia行得比人快嫁(以前)
se仲用緊d 1.9"mon,佢已經有2.8"

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-21 13:02 發表
點解M$咁蠢,唔索性叫埋做8,叫做8,但功能受限制,d人都開心d
係R洲比人發現裝唔到WP8 Apps既話M$實比人告到甩褲。