[智能電話] 而家有咩android機好買?

而家有咩android機好買?

女友部iphone3G 壞左,諗住比部4佢
我自己用ios用到悶悶地想轉android試下
唔得既最多iphone5 出既時候先換番
心目中有galaxy nexus, one X (and XL), 同S3

budget
:)

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-6-26 19:55 發表
budget
Budget is quite open. From 3000-5500 is ok

問題係以四部都有啲野好似頂心杉咁
Nexus: on screen keyboard and battery life
X and XL: batter life is quite bad base on review
S3: maybe the best of the three, but the LTE version seems close to release with 2Gb ram... I'm fine with the pentile and AMOLED tho.

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-26 20:02 發表
問題係以四部都有啲野好似頂心杉咁
Nexus: on screen keyboard and battery life
X and XL: batter life is quite bad base on review
S3: maybe the best of the three, but the LTE version seems close to releas ...
Galaxy S3
LTE版唔係4核,係高通MSM8960雙核.

引用:
原帖由 62561 於 2012-6-26 20:10 發表

Galaxy S3
LTE版唔係4核,係高通MSM8960雙核.
LTE版唔係S4雙核咩?

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-26 20:14 發表

LTE 版係4核,不過只限韓國本土出售
行貨唔知幾時有

http://unwire.hk/2012/06/25/south-korean-galaxy-s-iii-quad-core-lte/mobile-phone/android/

等ip5 LA...
doo..m = =

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-26 20:14 發表

MSM8960係S4其中一個成員黎喎

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-6-26 20:16 發表

LTE 版係4核,不過只限韓國本土出售
行貨唔知幾時有

http://unwire.hk/2012/06/25/sout ... bile-phone/android/
有時真係比3星吹漲,同一部機出幾十個版本
引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-26 20:30 發表
等ip5 LA...
有啲身痕想轉下UI ma同埋未用過android,想試下新野
引用:
原帖由 62561 於 2012-6-26 20:34 發表

MSM8960係S4其中一個成員黎喎
Oops...唔知添
不過S4雙核唔係同a9 quard相近咩?
我見美國LTE版(I-747)BENCHMARK 都唔差喎

英國版HTC ONE S好似用S4..唔知有冇得諗

Sony Xperia ion

你有5千以上預算,其實得S3揀
D htc one系列唔係話唔好, 但係屬於低一個檔廁既機, 4千果一批

另外索尼又係冇5千以上檔廁既機住

所以,剩低LG的hd芒LTE機, 你會唔會買? .........>.<

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-26 20:54 發表
你有5千以上預算,其實得S3揀
D htc one系列唔係話唔好, 但係屬於低一個檔廁既機, 4千果一批

另外索尼又係冇5千以上檔廁既機住

所以,剩低LG的hd芒LTE機, 你會唔會買? .........>. ...
Htc one 真係淨係差粒電,如果佢有得換電,or 粒電大小小就已經扑左鎚啦

Lenovo A750,又平又好玩…………
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件