[智能電話] 而家有咩android機好買?

假note
1000人仔唔洗

SSP 有DEMO
好似1400 左右

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-27 06:47 發表
Oh WTX!!
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
你第一次接觸AMOLED?

引用:
原帖由 byleung 於 2012-6-27 09:28 發表
假note
1000人仔唔洗

SSP 有DEMO
好似1400 左右
用C/P值計係好抵~

但樓主預算大好多播

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 11:16 發表

你第一次接觸AMOLED?
5000幾蚊買部有factory defect 既機
***你唔係呀

引用:
原帖由 lctang 於 2012-6-27 00:17 發表

ONE X 用 T3  XL 用 S4  2回事
但 penlite 真係
咁其實one XL 玩唔玩得過?
我見到有人放二手大約4200

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-27 12:02 發表

5000幾蚊買部有factory defect 既機
***你唔係呀
世上邊有野係完美架~ 幾千蚊野你想點

你考慮完所有牌子都晤滿意的話, 可能都係重回iPhone懷抱才能解脫吧~

唔係話要完美,但係一諗到一買番黎就會有問題始終有啲
都係出去再睇吓部demo係咪咁顯眼
始終S3可能係三部中最買得過

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-27 12:33 發表
買HTC好過啦,話曬仲係用緊LCD,唔洗下下一開mon就篤眼篤鼻

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-27 12:33 發表
你真係未見過amoled芒? !

咁你去玩下三星 d demo機睇清楚效果啦。  Amoled芒仲有易燒印呢個毛病。  要挑剔的話, S3仲有流傳易爆玻璃, 同金屬邉易花等小毛病。

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-27 12:52 發表

買HTC好過啦,話曬仲係用緊LCD,唔洗下下一開mon就篤眼篤鼻
HTC 用既LCD 質量...

若對AMOLED/3星平幕過敏就無計啦, 只能用SLCD 了。

我覺得One XL/ S3呢纇大芒, 唔使再"嗅"芒將個手機舉到鼻哥前面先睇到, 根本SLCD好還是AMOLED好都冇所謂。

但今日中午落左街, 係太陽底下你睇得清楚塊芒顯示就好啦。 我電話用緊AMOLED, 真係3-4成光度已夠清楚, 夏日陽光下開MAP show 比人睇都OK。 以前用HTC/motorola LCD邊睇得清楚架, 連正確unlock screen去打電話都有困難~ :funny

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 15:15 發表

若對AMOLED/3星平幕過敏就無計啦, 只能用SLCD 了。

我覺得One XL/ S3呢纇大芒, 唔使再"嗅"芒將個手機舉到鼻哥前面先睇到, 根本SLCD好還是AMOLED好都冇所謂。

但今日中午落左街 ...
我個人認為唔夠光既問題 , 嚴重過佢起粒粒

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-27 15:21 發表

我個人認為唔夠光既問題 , 嚴重過佢起粒粒
我要求好低, 用到就得。 以前D HTC/ moto反應又慢 , 係日光下睇唔清, 陽光下睇唔到。 要用電話的一刻唔係下下都揾到橋底, 騎樓底, 或7仔去避陽光傢碼~~

S3塊芒唔會起粒粒掛?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 15:38 發表

S3唔會起粒粒掛?
其實都會 ... 呢個係AMOLED現階段既技術問題

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 15:15 發表

但今日中午落左街 ...
HTC MON有乜問題

***出o既OLED,都唔係比LCD靚得幾多,甚至SONY Whitemagic LCD都唔會差過佢,講sharp一般LCD都已經sharp過pentile oled,目前為止真係唔洗追oled機種,又要驚燒印,用電量又唔會低幾多