[智能電話] 而家有咩android機好買?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 15:38 發表

我要求好低, 用到就得。 以前D HTC/ moto反應又慢 , 係日光下睇唔清, 陽光下睇唔到。 要用電話的一刻唔係下下都揾到橋底, 騎樓底, 或7仔去避陽光傢碼~~

S3塊芒唔會起粒粒掛? ...
sony出左個whitemagic lcd後,已經唔係咁講法,睇下遲下htc會唔會轉用,又慳電過*** OLED,亮度又夠高
反應慢,以前***機反應都唔係快得去邊,反而HTC moto反應比起***唔算慢

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-27 16:09 發表

sony出左個whitemagic lcd後,已經唔係咁講法,睇下遲下htc會唔會轉用,又慳電過*** OLED,亮度又夠高
反應慢,以前***機反應都唔係快得去邊,反而HTC moto反應比起***唔算慢 ...

htc d野, 大家一於愛心撘夠啦~

叫HTC比d靚料你, 難D囉大中華。 美國人verizon果D就會有呢D運既~

我要求真的只求用到, 理鬼你乜技術。 D乜moto/htc/Sony, 唔通我坐定用landline兩年等你唔知幾時先出香港行貨的手提咩?! :funny

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-27 16:05 發表

***出o既OLED,都唔係比LCD靚得幾多,甚至SONY Whitemagic LCD都唔會差過佢,講sharp一般LCD都已經sharp過pentile oled,目前為止真係唔洗追oled機種,又要驚燒印,用電量又唔會低幾多 ...
AMOLED其實唔靚
但佢改良到S-AMoled係太陽底下用到先至出名之痳

HTC係desire時夾硬硬銷SLCD ... 其實太陽底下根本勉強用到。 S-LCD太大contrast有時出細字會湖左, spill-over。HTC d野, cut料既成本同 cut feature就叻。 佢amoled原財料缺貨關我鬼事咩~ annoy:

whitemagic panel 手機係乜? 未見過
sharp panel? pentile定ips? 呢D panel又唔係htc專利。  但點都好, 你htc要有產品比人係正常環境下用到先得架~~

引用:
原帖由 micmicll 於 2012-6-26 21:00 發表

Htc one 真係淨係差粒電,如果佢有得換電,or 粒電大小小就已經扑左鎚啦
睇漏左呢句添

其實不用心大心細, 咁一於買htc one s/xl時買定士啤電尿袋啦!

依家乜机都要士啤電, 差不多係指定動作。 除左razr maxx 電池3300mAh~

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-27 16:58 發表

AMOLED其實唔靚
但佢改良到S-AMoled係太陽底下用到先至出名之痳

HTC係desire時夾硬硬銷SLCD ... 其實太陽底下根本勉強用到。 S-LCD太大contrast有時出細字會湖左, spill-over。HTC d野, cut料既成本同 cut featur ...
關HTC乜事丫,LCD本身係咁,我未見過***機用LCD可以o係太陽光下可以睇到野,***用料咪同htc一擔擔
我未見過*** LCD大對比時d野唔會糊
OLED本身就可以太陽底下用到,唔係***改良到太陽底下用到先出名,***用賣LED TV同一手法賣OLED,靠o既係廣告誤導,所以先出到名等人以為佢衣家D OLED技術好似比LCD勁好多

whitemagic lcd,衣家sony xperia ion有用,塊panel唔係sharp,亦都唔知係tn va ips
其實你問得pentile定ips,兩者冇直接關係o既野黎,其實你明唔明問緊乜

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-27 17:36 發表

關HTC乜事丫,LCD本身係咁,我未見過***機用LCD可以o係太陽光下可以睇到野,***用料咪同htc一擔擔
我未見過*** LCD大對比時d野唔會糊
OLED本身就可以太陽底下用到,唔係***改良到太陽底下用到先出名,***用賣LED TV同一 ...
玩到去電視, 同廣告誤導咁有趣既你~ :funny

你不如介紹一部htc機, 陽光下用到的。 我依家唔用htc遮, 但其它人也會換手机吧, 你介紹一部喇咁。