[硬件] 係國外既朋友....

係國外既朋友....

以後都唔好買eVGA既野...
今次eVGA同newegg等爆大鑊..

1. 話說newegg有eVGA既6800GS PCIe RETAIL版好平價: $189
2. 於是好多人去買
3. 結果買返來發現全部係開過既盒, 入面D配件唔齊, 張卡好多塵, 有好多仲用左個來禮拜就死左(冇OC).
4. 更有人發現張卡既model number唔係Retail版, 而係OEM版(eVGA證實)
5. 好多人去eVGA投訴, 於是eVGA賴newegg, newegg賴eVGA
6. eVGA話newegg私自改包裝. newegg話eVGA寄來既貨就係咁
7. 結果, eVGA話所有買左OEM版既, 只要登記, 可以享有retail版既保養, 而newegg就從網頁度delete左張卡既資料
8. 今次我都有參與.....因為我買左newegg張6800GS
9. 我已經退貨比newegg, 從第二度又買左張真正既retail 6800GS

今次係我第一次買eVGA既產品, 就搞成咁, eVGA都唔係D美國人傳說中咁好姐

嘩...... 咁都有?

之後newegg聽死

引用:
Originally posted by Richteralan at 2006-1-12 17:47:
以後都唔好買eVGA既野...
今次eVGA同newegg等爆大鑊..

1. 話說newegg有eVGA既6800GS PCIe RETAIL版好平價: $189
2. 於是好多人去買
3. 結果買返來發現全部係開過既盒, 入面D配件唔齊, 張卡好多塵, 有好多仲 ...
you ng hai working in eVGA ga ma ?

引用:
Originally posted by chow1001 at 2006-1-12 21:04:

you ng hai working in eVGA ga ma ?
我同條膠友玩下姐
我仲話我自己係ATI做添

引用:
Originally posted by Richteralan at 2006-1-12 23:44:

我同條膠友玩下姐
我仲話我自己係ATI做添
$189對比起HK而家又唔係好平, $189仲未計TAX.
[img]http://inter.it/aas/img/81945.jpg[/img]

引用:
Originally posted by P+Donald at 2006-1-14 03:24:

$189對比起HK而家又唔係好平, $189仲未計TAX.
我唔使稅

P.S. 你都唔好同香港比啦...

引用:
Originally posted by Richteralan at 2006-1-14 12:12:

我唔使稅

P.S. 你都唔好同香港比啦...
點解你唔使tax ge?
[img]http://inter.it/aas/img/81945.jpg[/img]

引用:
Originally posted by P+Donald at 2006-1-14 15:13:

點解你唔使tax ge?
你唔知要個e-tailer既office同你係同一個州先要比稅???