[相機攝影] Canon Evil機

引用:
原帖由 lorym 於 2012-7-21 16:49 發表

Mount Indicator 唔重要,
EF 同 EF-S 果點都差好遠,
最緊要係果 D 接點同抓住鏡果三隻抓岩位就得。

照睇 D 相.........EF-M 同 EF 都岩位的,
係 EF-M 多一枝針囉。  (照計應該唔係大問題) ...
o岩位冇用,法蘭距唔一樣,一樣要有轉接環加返個法蘭距先得

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 16:54 發表

買副廠囉,平靚正
我仲未入支ATX124
而家睇緊CANON玩邊科先 , 佢成條line大汁緊

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 16:55 發表

講左會出adapter..ef/efs應該食到掛..不過應該手動多..
咁點解要用你?

引用:
原帖由 rickywk 於 21-7-2012 04:51 PM 發表

算啦...

噢!
睇漏一樣野!
今次 EF-M 係用白圓點
咁以前 D 鏡真係唔使指意岩裝了!

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 16:55 發表

我仲未入支ATX124
而家睇緊CANON玩邊科先 , 佢成條line大汁緊
SONY D菜鏡豬鏡都大更新

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 16:56 發表

咁點解要用你?
我無用呀..都話影星only..買左淨係三月去澳洲影星用過一次咁大把..XD

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 16:56 發表

咁點解要用你?
買部NEX,加個ef mount adapter,仲有峰值對焦玩

引用:
原帖由 符碌 於 21-7-2012 04:55 PM 發表

o岩位冇用,法蘭距唔一樣,一樣要有轉接環加返個法蘭距先得

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 16:58 發表

買部NEX,加個ef mount adapter,仲有峰值對焦
canon dslr 改firmware都有既 ...

引用:
原帖由 lorym 於 2012-7-21 16:58 發表

唔知幾時好似睇過canon reg o左個新專利同法蘭距有關

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 16:58 發表

買部NEX,加個ef mount adapter,仲有峰值對焦玩
nex我都有部..早排玩左堆手動鏡..不過又放晒了..依家主要用黎影魚影wide用..同埋玩timelapse..

Canon Nikon背負o既o野太多,唔似S/O咁輕身上路,可以瘋狂一o的

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 16:58 發表

canon dslr 改firmware都有既 ...
一買返黎就有同flash firmware先有係好唔同,唔洗煩

引用:
原帖由 rickywk 於 21-7-2012 05:02 PM 發表
Canon Nikon背負o既o野太多,唔似S/O咁輕身上路,可以瘋狂一o的

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 17:02 發表
又要出 , 又驚打死自己既入門單反