[相機攝影] Canon Evil機

引用:
原帖由 XT 於 21-7-2012 05:03 PM 發表

又要出 , 又驚打死自己既入門單反
哩樣野我睇就真係無可避免,
玩得入門既唔多唔少都會睇外型同方便程度啦。

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 17:02 發表
Canon Nikon背負o既o野太多,唔似S/O咁輕身上路,可以瘋狂一o的
SONY背負d野唔少得過C N,衣家d相機同攝錄機鬼咁接近,對幾乎坐擁成個廣播攝錄市場o既SONY,要投放幾多功能落d平民野上面而又唔打到佢個專業攝錄市場,都係一件難事

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:06 發表

SONY背負d野唔少得過C N,衣家d相機同攝錄機鬼咁接近,對幾乎坐擁成個廣播攝錄市場o既SONY,要投放幾多功能落d平民野上面而又唔打到佢個專業攝錄市場,都係一件難事 ...
sony勝在..market share唔高..之前好少人用sony的..

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:03 發表

手機已經打死左好多機仔.. 無得避..

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:06 發表

SONY背負d野唔少得過C N,衣家d相機同攝錄機鬼咁接近,對幾乎坐擁成個廣播攝錄市場o既SONY,要投放幾多功能落d平民野上面而又唔打到佢個專業攝錄市場,都係一件難事 ...
E mount係一石二鳥,你用落相機又得,用落Home DV又得,Pro DV都得,想用A mount鏡?SLT adapater攪掂...佢夠晒瘋狂

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:03 發表

佢自己出機好似SONY咁比多d誠意,咁仲洗乜驚打到自己d入門單反,到衣家650d粒晶片都仲係慢過SONY粒

引用:
原帖由 lorym 於 2012-7-21 17:05 發表

哩樣野我睇就真係無可避免,
玩得入門既唔多唔少都會睇外型同方便程度啦。
所以佢將 XX0D 全面升級
九加一點十字留比 EVIL
XX00D 應該唔玩落去

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 17:08 發表

手機已經打死左好多機仔.. 無得避..
機仔一部iPhone都玩死你
Android mix Instagram 再打得金啲

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 17:07 發表

sony勝在..market share唔高..之前好少人用sony的..
應該要問km做乜搞得咁差,sony只係接km個客戶群,但專業攝錄,CANON連專業級都入唔到圍,反而SONY相機都叫出到d有返咁上下o既機

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:09 發表

佢自己出機好似SONY咁比多d誠意,咁仲洗乜驚打到自己d入門單反,到衣家650d粒晶片都仲係慢過SONY粒
CANON 啲 Processor, 佢自己鎖死自己啲 function 留番日後upgrade

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:11 發表

應該要問km做乜搞得咁差,sony只係接km個客戶群,但專業攝錄,CANON連專業級都入唔到圍,反而SONY相機都叫出到d有返咁上下o既機
KM最賺錢係影印機嘛

引用:

CANON 用部單反拍片
SONY 索性將自己既廣播級左cut右cut縮番落去

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:09 發表

所以佢將 XX0D 全面升級
九加一點十字留比 EVIL
XX00D 應該唔玩落去
唔可能,相位對焦同對比對焦係兩回事,除非佢向sony買dslt專利

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:13 發表

CANON 用部單反拍片
SONY 索性將自己既廣播級左cut右cut縮番落去
但Sony單反拍片,一般可用性秒殺全場....

引用:

km做得好就唔會俾sony食..
不過sony a550之前既時期..其實都好少人用..