[相機攝影] Canon Evil機

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-21 21:37 發表

N 收皮?
因為 Nikon 不思進取?
nikon..pentax..samsung個無反應該都收..XDD
samsung d畫質仲差過nikon j..

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-21 21:35 發表

支鏡........好奇怪
怪o係邊

引用:
原帖由 符碌 於 2012/7/21 21:51 發表

怪o係邊
同個機身大小有d 唔配
可能我睇慣 M4/3 / NEX 類
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 21:49 發表

22mm f/2好用好多...不過nex黎緊都有支類似會出..
呢支出efs 必買

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 21:51 發表

nikon..pentax..samsung個無反應該都收..XDD
samsung 用apsc都收? 話晒都仲有景深優勢喎

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-21 21:51 發表

好彩你係o係度講,你o係高登講實會成班shamesung打手走出黎話你係sony打手,之後再攞shamesung o既官網介紹黎話shamesung畫質幾好幾好,技術幾高幾高,仲高過sony

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 21:55 發表

samsung 用apsc都收? 話晒都仲有景深優勢喎
佢粒cmos粒圾黎,jpg演算法又唔掂

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 21:58 發表

:funny RAW 果陣時影到啲乜先

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 21:59 發表

:funny RAW 果陣時影到啲乜先
iso 800開始,雜訊已經同CCD機有得fight

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 22:00 發表

iso 800開始,雜訊已經同CCD機有得fight
乜咁嚴重 唔怪得話係垃圾

引用:
原帖由 dom 於 21-7-2012 09:44 PM 發表

之前未買 GX1 個陣試過啦
試機個下
OH , N 記你做乜鬼野......

Pan 記 arm 我用多d , 用慣左 ZS3 , 本身 吼左 GF1 好耐
Sony 玩過 NEX-3 , 其實 我一路都係嫌介面唔方便
...
佢乜料?

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 22:05 發表

乜咁嚴重 唔怪得話係垃圾
iso 3200時,雜訊一樣同CCD機iso 3200有得fight
不過衣家佢個降噪磨noise磨得好鬼勁,令人以為好左

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 21:58 發表

佢出o左部1.4大光圈DC機-EX2F,有人拎佢同RX-1比,我都廢事出聲,你o個塊1/1.7" Vs 1",Sony讓你半手都贏啦
最hihi係,佢竟然抄NEX-7個Dual-Dial:

真係無恥

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:13 發表

唔可能,相位對焦同對比對焦係兩回事,除非佢向sony買dslt專利
Canon點會無SLT專利??
頂多係無勁既EVF
要同Sony買

引用:
原帖由 siupy 於 2012-7-21 22:52 發表

Canon點會無SLT專利??
頂多係無勁既EVF
要同Sony買
EVF應該係Epson幫Sony代工...
SLT,我怕Canon放底咁耐,Mk1未必夠Sony砌