[電子電玩] 開箱文amd

開箱文amd

其實無乜特別,約綷貼下圖
有無人有相關依塊板既超頻教學
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

嘩你,洗唔洗咁快

8GB ram?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-20 22:31 發表
8GB ram?
係啊,貪平買左個amd ram

唉,我講砌機砌機,講左咁耐都未砌,紙羊一講就即砌

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-20 22:36 發表
唉,我講砌機砌機,講左咁耐都未砌,紙羊一講就即砌
我都係貪過癮姐....
不過換走左 i7 920 同 4780x2, 部機無咁熱,仲輕左好多,

打勁game先至裝返張卡落去, 依家咁鬼熱天時都係用返d輕裝算數...又唔係以前咁迷打機

引用:
原帖由 紙羊 於 2012-7-20 22:51 發表

我都係貪過癮姐....
不過換走左 i7 920 同 4780x2, 部機無咁熱,仲輕左好多,

打勁game先至裝返張卡落去, 依家咁鬼熱天時都係用返d輕裝算數...又唔係以前咁迷打機 ...
涼左?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-20 23:09 發表

涼左?
差好遠喎,  4780X2 就算唔打機,吹出黎既風都熱架....唔係講笑...
調到把風扇100%又嘈到拆天, 咁不如算啦,我又唔係打機NOW....

臨拆前個樣 + 火爐卡一張

話說7770又係唔係火爐???

我有用過呢塊黎超, 唔錯

引用:
原帖由 LKNim 於 2012-7-21 02:24 發表
我有用過呢塊黎超, 唔錯
同意,一般超頻下接近bug-free,上133Mhz+又識自動除頻唔駛煩,差唔多係FM1板皇

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2012-7-21 04:15 發表

同意,一般超頻下接近bug-free,上133Mhz+又識自動除頻唔駛煩,差唔多係FM1板皇
唔超頻,仲有邊塊A75板好

我有少少唔明, 佢BIOS首頁可以調教"省電","一般",同"超頻", 我手多出面SET左"超頻"之後

再入去進階模式去調頻, 調到依家3.5GHZ,

問題來了
我入到WIDOWS開CPU-Z,  我發現核心速度係會跳來跳去,正常係3.5GHZ,有時會跌到2.2GHZ,但好快又跳返去3.5GHZ
我入控制台SET死電源係"高效能"

有無辨法令到個核心時脈永不下降?
定還是係正常架?

連帶電壓都會跳來跳去,我知道我應該係無SET死個CPU電壓..不係好識點搞

第二張圖係暫時的溫度(未開遊戲)(CPU用原裝風扇仔)

結果用上面個配置玩左陣diablo3就 hand機

然後我出返bios首頁, set返預設的"一般模式".
再入去降返少少頻率.

跟住再試過,暫時打左一陣diablo3, 極限係59度至61度咁上下,個原裝風扇聽聲估計係全速運作了
暫時未hand機

(張圖超過512kb,壓細張左,蒙左少少)

第二張圖係diablo3個顯示設置,不過講真,唔知係咪個mon大,dell U2412M, 用全畫面玩真係會LAG LAG地
就算用最低配置都有少少感覺慢, 但超頻之後情況好左D,但都係有少少感覺慢,但未去到窒咁嚴重.