[智能電話] 有咩好尿袋推介

有咩好尿袋推介

因為唔熟, 想問下大家市面上有咩好推介

引用:
原帖由 kcwk 於 2012-7-31 22:56 發表
因為唔熟, 想問下大家市面上有咩好推介
No Mipro

我同大部分`年輕人'都係用eneloop
但貴,電量不算特別大

索李買野有一條的外置電送,勉強夠叉一次矣瘋。 勝在送既,又係名牌。

大陸有幾隻士炮名牌外置電網上都幾好口碑。 勝在價位適中。

總之香港見到果D百幾二百蚊, 五千mah, 6千mah,甚至一萬mah等山寨電你可以唔便試, 暫時都未得住

THANKS

引用:
原帖由 tamalemon 於 1/8/2012 09:17 發表
我同大部分`年輕人'都係用eneloop
但貴,電量不算特別大

索李買野有一條的外置電送,勉強夠叉一次矣瘋。 勝在送既,又係名牌。

大陸有幾隻士炮名牌外置電網上都幾好口碑。 勝在價位適中。

總之香港見到果D百幾二百蚊, 五 ...
eneloop < how much? for iPhone?
幾隻士炮名牌 < which???

引用:
原帖由 bebird 於 2012-8-1 11:17 發表

eneloop < how much? for iPhone?
幾隻士炮名牌 < which???
羽博之類?

我自己淘左隻入 18650 *2 的..
2700 MAH *2, 當 7 折都勉強差到兩次 iphone 既..

我都想知eneloop幾錢, 去邊到買好?

eneloop 5千果D$350至五百,視乎輪出電洗。

引用:
原帖由 kof2003 於 2012-8-1 11:25 發表

羽博之類?

我自己淘左隻入 18650 *2 的..
2700 MAH *2, 當 7 折都勉強差到兩次 iphone 既..
里電計算不同吧
一般差電果種,因為要升5V,才要打折吧

SONY PSV o個隻,街價330蚊左右,1A輸出

http://item.taobao.com/item.htm?id=16067147526

YOOBAO
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2012-8-1 12:56 發表
YOOBAO
3百幾蚊已經買到sony 5000mah,唔洗買羽博下話

YOOBAO我有隻已壞mini 咀
所以想換一隻
SONY PSV個隻, 普通野用唔用到架!?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-8-1 12:45 發表

里電計算不同吧
一般差電果種,因為要升5V,才要打折吧
唔識分, 我都係聽人講
好似話轉換同功耗之類, 打番 7 折算咁就差唔多
至少差到兩次夠我用了

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-8-1 14:57 發表
YOOBAO我有隻已壞mini 咀
所以想換一隻
SONY PSV個隻, 普通野用唔用到架!?
用到的,但冇記錯普通o既尿袋好似係唔可以叉PSV