[業界消息] [AMD] 人才流動是十常八九

AMD RIP
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-2 00:51 發表

Intel經過左Netburst, cache一定做得好
咁宜家推土機問題係咩
制程?

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-2 10:11 發表

咁宜家推土機問題係咩
制程?
其中一部分design

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 07:25 發表

其中一部分design
唔知有無希望汁汁佢就有得番生
好似肥龍1->2咁

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 11:24 發表

唔知有無希望汁汁佢就有得番生
好似肥龍1->2咁
肥1同埋Bulldozer主要都係over-design同埋freq未到預定lv
Pilediver應該唔太差 (Trinity已經睇到同BD有顯著分別)

不過IVB係有一定freq headroom的

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 21:08 發表

肥1同埋Bulldozer主要都係over-design同埋freq未到預定lv
Pilediver應該唔太差 (Trinity已經睇到同BD有顯著分別)

不過IVB係有一定freq headroom的
Trinity base on 推土機架構?
但我又見佢出 athlon 系列 好亂

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 21:17 發表

Trinity base on 推土機架構?
但我又見佢出 athlon 系列 好亂
Trinity係用Pilediver同Bulldozer之間的架構

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 21:18 發表

Trinity係用Pilediver同Bulldozer之間的架構
類似sb-> ivy 果種進步

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 21:23 發表

類似sb-> ivy 果種進步
SB > IVB有轉製程
你當佢係肥1 > 肥2果種咁, 就已經好好

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 21:24 發表

SB > IVB有轉製程
你當佢係肥1 > 肥2果種咁, 就已經好好
真係有咁大進步
低價市場有望復蘇

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 21:27 發表

真係有咁大進步
低價市場有望復蘇
不過就算Trinity A8 / A10快過i3 (而家A8已經係),
d人都係會買Intel...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 21:28 發表

不過就算Trinity A8 / A10快過i3 (而家A8已經係),
d人都係會買Intel...
我指既低價真係h61 g530果個低價市場
果陣靠肥龍二開核 市佔曾經都追番唔少 (好似係)

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 21:30 發表

我指既低價真係h61 g530果個低價市場
果陣靠肥龍二開核 市佔曾經都追番唔少 (好似係)
一日AMD唔整細粒die, 一日都唔會去到G530咁平

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-3 21:30 發表

一日AMD唔整細粒die, 一日都唔會去到G530咁平

身邊既朋友好多都投懷h61 + g530既懷抱
宜家既amd前景我實在睇唔到有咩方向

引用:
原帖由 hegel 於 2012-8-3 21:34 發表

身邊既朋友好多都投懷h61 + g530既懷抱
宜家既amd前景我實在睇唔到有咩方向
G530... 用多2-3年就知咩事