[智能電話] S2 Upgrade 問題

引用:
原帖由 Aware 於 2012-8-27 09:32 發表
拎去三叔整不如自己搞掂好過。
—-----------------------
睇黎GS2 4.0.4真係會整磚部機
真係同廠唔同命

我部GNX, FLASH 極都冇問題(4.0.X-->4.04-->4.1-->4.11)

我家人的S2, FLASH 左2次, 就中招

引用:
原帖由 DICKXDV 於 27-8-2012 03:24 PM 發表

真係同廠唔同命

我部GNX, FLASH 極都冇問題(4.0.X-->4.04-->4.1-->4.11)
我家人的S2, FLASH 左2次, 就中招
你次次都要刷 rom ?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-8-27 15:19 發表

我PASS 都唔見.
第一次係停左係抄FACTORYIMG 時(一半)
第2次再試係停左係PARAM.LFS時.

禁我算係0次定2次???
你係入左DOWNLOAD MODE 定係邊到..?
你個D FILES 係咩同埋有冇錯

你冗屋個餐飯去唔去?

去的可能個到我再幫你望下LA

引用:
原帖由 zaha 於 2012-8-27 15:40 發表

你係入左DOWNLOAD MODE 定係邊到..?
你個D FILES 係咩同埋有冇錯
即係冇開機下按上下VOLUME

之後插USB 線後就只按下VOLUME

會彈左係CUSTOM ROM PAGE (好似叫DOWNLOAD PAGE)----按上VOL 就繼續. 按下就REBOOT (又會出現KIES UPGRADE ERROR 畫面)

按上VOL, 就會入到ANDROID 公仔到, 可以駁ODIN 黎LOAD FILE 入去.

冇呀. 404 的FILE...

引用:
原帖由 lorym 於 2012-8-27 15:26 發表

你次次都要刷 rom ?
我的N1 都OTA 左唔少, 之後又刷MIUI 同MIUI US啦
唔死得

pm  左你睇睇

引用:
原帖由 zaha 於 2012-8-27 17:55 發表
pm  左你睇睇
404 米係LPP

引用:
原帖由 DICKXDV 於 27-8-2012 03:00 PM 發表

下?! 點樣先可以RESET COUNTER???

我想問的係, 我開到DOWNLOAD MODE.
用ODIN DOWN落手機, 但次次都係一半就停左. 都算行左一次???

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 lorym 於 2012-8-31 07:08 發表

我以為用JIG