[業界消息] Ultrabook will miss forecase in 2012 / 2013

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-10-4 02:41 發表

culv果陣唔覺有咁大宣傳.......

問題係d價....
對住部mba 你又唔係平過佢
佢個mon都秒哂你d ultra....
除左部asus zenbook
佢衰唔晒既原因 係因為佢照抄

引用:
原帖由 XT 於 2012-10-4 08:24 發表

佢衰唔晒既原因 係因為佢照抄
我指用料....
真係除左佢之外個個mon都差過mba
部部1366x768
真係見到都唔開胃

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012/10/3 16:45 發表

不過mba個mon正好多
起馬唔係1366x768
講真, 要style 我寧願買 Macbook Air 都唔會買 copycat Ultrabook
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

我都唔明點解 今時今日 14" 重係 1366x768 , 唔好講 15.6" 咁大部個d 都係了
頂你 咁既解像度 拍埋 Macbook Air 已經收得工

人地重要多個蘋果 logo *(你同人講我用 Mac ,有 "Taste" d )
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-4 22:31 發表

講真, 要style 我寧願買 Macbook Air 都唔會買 copycat Ultrabook
買過先知伏晒,下次如果形勢不變,打死都幫襯 Apple

引用:
原帖由 Puff 於 2012/10/4 22:40 發表

買過先知伏晒,下次如果形勢不變,打死都幫襯 Apple
13" Ultrathin 得一間出 (Shamesung) 香港又賣到貴到死  
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-4 22:31 發表

所以買左X230

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-4 22:33 發表
我都唔明點解 今時今日 14" 重係 1366x768 , 唔好講 15.6" 咁大部個d 都係了
頂你 咁既解像度 拍埋 Macbook Air 已經收得工

人地重要多個蘋果 logo *(你同人講我用 Mac ,有 "Taste" d ) ...
即刻裝bootcam 裝windows xDDD
doo..m = =

I only give PASS mark to my vaio T..
Poor LCD, noisy fan....

But it provide full I/O, even for a LAN(very useful if you travel to China/Japan) and HDMI+VGA output..

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-10-4 23:16 發表
I only give PASS mark to my vaio T..
Poor LCD, noisy fan....

But it provide full I/O, even for a LAN(very useful if you travel to China/Japan) and HDMI+VGA output..
apple 機果個mon 唔係最好
但已經係中上

其他好過佢果d mon 都要萬萬聲果d vaio z呀

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-10-5 01:08 發表

apple 機果個mon 唔係最好
但已經係中上

其他好過佢果d mon 都要萬萬聲果d vaio z呀
講真,而家一係用Apple MBA,一係Lenovo Thinkpad Classic,一係VAIO Z,一係HP ENVY Spectre (非XT a.k.a Pavillion Custom),其他無乜幾多部在外表及質素上吸引到買家
CULV當時宣傳唔夠,只因當時有Netbook夾住。