[網絡] 有冇人用緊TP-Link TL-WR1043ND??

要迫死 40MHz
如果由佢dynamic 20/40MHz 都會顯示唔足 300M
Hi~

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-10-4 14:18 發表
搭單
1042ND係唔係冇第三方firmware可以flash落去?
using DDWRT
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 刺青 於 2012-10-4 19:19 發表
要迫死 40MHz
如果由佢dynamic 20/40MHz 都會顯示唔足 300M
Dynamic 都可以的

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-10-4 23:17 發表

using DDWRT
DDWRT唔係唔支援1042ND粒蟹CHIPS咩?

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-10-5 00:04 發表

DDWRT唔係唔支援1042ND粒蟹CHIPS咩?
我用緊wor...
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-10-5 01:05 發表

我用緊wor...
你唔係用緊1043ND咩?

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-10-5 01:09 發表

你唔係用緊1043ND咩?
睇錯.sosad,自膠x2036 to the power 369
人或加訕 心無疵兮

http://www.dlinktw.com.tw/support/faq_view.asp?sno=DEIEEFGD

呢度有個教學

簡單的講

加密 一定要用WPA 或WPA2

同埋
CHANNEL 最好係1,6,11
呢個唔係好多人知~

如果咁都唔得可能係無線網卡同ROUTER 有O的唔兼容~
因為1043 兼容好像比較差
之前我用1043 配返TPLINK 手指都上唔到300M~

引用:
原帖由 XT 於 4/10/2012 11:23 PM 發表

Dynamic 都可以的
我隻941ND(同樣用A牌chips)
要set 40MHz先得
Hi~