[軟件] Firefox 越改新版越差

Firefox 越改新版越差

新個d Theme 改到超核突 , 又用唔到 Tab Mix Plus ( 最愛用 )
拿拿聲 overwrite downgrade 回 Firefox 15.0
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Evolution 於 2012/11/25 18:34 發表
v16 用到
總之用唔到我用開既 Plugin 我就停係 15.0 唔up
越up 新版越唔穩定 又食 RAM , 依家 FF 變左以前既 IE
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 bondleung 於 2012/11/25 22:36 發表
不過有樣野係真, 而家FireFox 冇以前咁穩定
以前開10幾個TAB都冇事, 而家耐唔耐就要成個app restart,
仲食成2GBRAM (不過隻隻browser都係咁)
由 4.x 之後佢係禁跳 version 開始 就越出越差......係咁update 但係除左整多d 花晨野
穩定性就一版衰過一版
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 XT 於 2012/11/28 12:04 發表
其實 mozilla 有太多實驗性項目
但全部都跟唔上進度去推出市場

結果由4.x轉快速改版之後 , 都追唔番個市佔
Firefox 初出有自己風格 , plugin 係吸引用家既一個主要因數
問題係佢改下改下改到似 IE 咁........
天然系長髮眼鏡娘 最高

Adobe d 垃圾 越新越數字
天然系長髮眼鏡娘 最高

妖!! 係咁煩我要update
我係要用 15.01 , 你新版改到鬼唔馬六 扮 Chrome 我駛鬼用你 Firefox 咩
Disable Auto Update , 有 AdBlock plus 有 NoScript 有埋防毒 我駛鬼up 咁多次
唔安全 既直頭用 Chrome "無痕" Sandbox mode去試啦

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 62561 於 2012/12/2 00:17 發表

用Firefox 10 ESR囉
  Thanks
天然系長髮眼鏡娘 最高