[智能電話] HUAWEI Ascend D1 quad 登場 $3,680

HUAWEI Ascend D1 quad 登場 $3,680

在年初已經公佈配備自行研發 4 核 HiSilicon K3V2 1.4GHz CPU 的 HUAWEI Ascend D1 quad,近日終於在香港登陸,該機備有黑、白兩色售價 $3,680,以 4 核手機 CPU 手機而言,定價算是合理。

HUAWEI Ascend D1 quad 外形簡約,機背底部的揚聲器位置微微隆起以作辨別。規格上,該機備有 HiSilicon K3V2 1.4GHz CPU、4.5 吋 1280 x 720 解像度 IPS+ 屏幕、1GB RAM、800 萬像素鏡頭、1800 mAh 電池及運行 Android 4.0 等。

HUAWEI Ascend D1 quad 在公佈大約九個月後才決定在港推出,在時機上可能已變得有點遲疑。由於現時國內不少手機品牌已進佔香港,公佈的手機甚至跟國內同期推出,HUAWEI 可能在香港推出的時間上,要跟國際或國內接軌,才能爭加產品的競爭能力。

加800可以買Padfone2

刀無lte

我部米二都唔駛三千

引用:
原帖由 poonyc 於 2012-11-29 15:04 發表
刀無lte

我部米二都唔駛三千
你係咪幫大家團購呀

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-11-29 15:05 發表

你係咪幫大家團購呀
睇個樣都似,抑係佢就係小米代言人。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

幫大家團購呀

引用:
原帖由 poonyc 於 2012-11-29 15:04 發表
刀無lte

我部米二都唔駛三千
支持醫師搞小米 2 團購
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-11-29 15:15 發表

支持醫師搞小米 2 團購
落唔到bid ar

點團呀。。。。

引用:
原帖由 poonyc 於 2012-11-29 15:24 發表

落唔到bid ar

點團呀。。。。
你今朝唔係又搶到一部咩

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-11-29 15:25 發表

你今朝唔係又搶到一部咩
幫朋友的~

呢部高登個評價好似都唔差

引用:
原帖由 poonyc 於 2012-11-29 16:02 發表

幫朋友的~
其實, 有得搶個時通知大家一聲就夠

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-11-29 16:10 發表

其實, 有得搶個時通知大家一聲就夠
小米2有冇得刷rom的???

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-11-29 14:55 發表
在年初已經公佈配備自行研發 4 核 HiSilicon K3V2 1.4GHz CPU 的 HUAWEI Ascend D1 quad,近日終於在香港登陸,該機備有黑、白兩色售價 $3,680,以 4 核手機 CPU 手機而言,定價算是合理。

http://www.dcfever.com/articles ...
CPU有無A6或8064級數?
ロストックで風を攫うや思い出す