[智能電話] 華為6.1吋芒搶攻

華為6.1吋芒搶攻

內地網站《網易》10月中透過奧運冠軍葉詩文微博,獲悉華為將推出新款手機,並得到華為確認。新手機型號為Ascend mate,配備一塊6.1英寸1080p屏幕,搭載1.8GHz的四核處理器,2GB RAM,4000mAH超大容量電池,厚度不到9.9mm,競爭對手自然是巨屏手機代表三星Galaxy Note II。

昨晚,華為終端董事長余承東在微博爆料,他們將要推出巨屏手機,新機更窄邊框更緊湊,更酷工業設計,更好握感等。最後,他建議打算花5000多元買手機的朋友,看能否等一下,就可以買到更便宜更棒更酷的產品。

longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

4,5,6,7,8,9,10都有廠出了

T神唔係諗住買10.1 note咩

引用:
原帖由 註冊 於 2012-12-6 23:50 發表
T神唔係諗住買10.1 note咩
我無咁癲
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2012-12-6 23:51 發表

我無咁癲
quote 比T 太睇丫啦~

呢部幾有性趣。

現在手機已經唔係手機,只係「mobile device」;
而且6.1" 1080 panel嘅實際意義,比5.0" 1080重要得多。

將整個1080 desktop縮入5",你有可能睇到嗎??

睇相好似畫面效果一般

太長了...

4000mAH超大容量電池
呢樣好緊要

引用:
原帖由 sunyung 於 7-12-2012 11:39 AM 發表
4000mAH超大容量電池
呢樣好緊要
跟住原來部機都係超食電,
都係得一日貨仔!

有附件?

各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-7 11:51 發表

都係得一日貨仔!
起碼廠方都知, 屏幕大左, 電用多左, 舊電要加大
好過而家某D電話, 功能機能加多多, 舊電都唔識提升

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-7 11:51 發表

都係得一日貨仔!
我部N1更年期咁,3粒鐘就且干粒2500mah
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-12-7 11:57 發表

不過,加到4000mAh又咁薄,可能又玩冇得換電。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 sunyung 於 7-12-2012 11:57 AM 發表

好文重溫。

http://discuz.servebbs.com/viewthread.php?tid=54648&highlight=