[智能電話] 買手機,有冇建議

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-30 00:16 發表
認真, 用得NOKIA 機唔好買內置電的機種.

有幾勁都好. 千其唔好買.

信不信由你
zaha仲做緊n記?

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-30 00:18 發表

就算係TAB..內置電有D"問題" 係冇得解決
例如?

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-1-30 00:46 發表

例如?
電池壽命

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-30 00:18 發表

就算係TAB..內置電有D"問題" 係冇得解決
Hold機=RIP
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-30 01:06 發表

Hold機=RIP
其實而家手機做唔到hold power putton 5秒斷電咩?

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-30 01:17 發表

其實而家手機做唔到hold power putton 5秒斷電咩?
好似無

PureView808

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-1-30 00:46 發表

zaha仲做緊n記?
轉左

新機我唔知,但之前有幾種NOKIA 內置電的機.

D電一用哂就著唔番,你點充都冇用(lumia 800之前成日有. ) $ONY, SAMSUNG 個D TAB 反而冇而個問題

而D TAB 有時係電量係足夠開機(5% UP)
但開唔到機要REMOVE BATTERY

$ony 機內置電的機種好似HANG死左個時禁VOL 上定下+POWER 就可以REBOOT到.

長禁POWER其實好多機都得

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-30 01:06 發表

Hold機=RIP
引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-30 01:17 發表

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-1-30 01:19 發表

好似無
其實係有,不過睇你運氣,有D真係HANG到你禁完都冇用

TAB就冇計要內置電. 電話個D要考慮,到他日HANG死左, 粒電脹左,用的時間短左,你都咪話唔煩

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-30 02:21 發表

其實係有,不過睇你運氣,有D真係HANG到你禁完都冇用

TAB就冇計要內置電. 電話個D要考慮,到他日HANG死左, 粒電脹左,用的時間短左,你都咪話唔煩 ...
Hang死係WP非常罕有,就算係Hang都會三秒自動Reboot.
不過後面果兩個.......
好彩HTC D電都算係咁,換唔換都無咩分別.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-30 03:11 發表

Hang死係WP非常罕有,就算係Hang都會三秒自動Reboot.
我620試過兩次,差電都冇用,一定要抆電。
研究左覺得同佢個死人battery saver mode有關。

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-30 13:14 發表

我620試過兩次,差電都冇用,一定要抆電。
研究左覺得同佢個死人battery saver mode有關。
你覺得620點

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-30 03:11 發表

nokia 的WINDOWS 機,,最小我知係800同900內置電

D電用哂有機會係充唔番著,一定要換電(如果計維修的話)

事實係有前科 N8 個時已經係.問題帶落WP機...(唔關WP事,係NOKIA 唔知咩設計問題)

$ony 之前個部xperia s. 咪就係HANG死左,關唔到機,最後要VOL上定外+POWER 先REBOOT到.

所以內置電..我自己整冇咩所謂 但唔會叫人用,風險係有....(不過係IPHONE 到就好小見而D問題.dont ask me y )

講番正題,真係唔好諗NOKIA 內置電的機種 由其係而家佢得一間維修而質素就

引用:
原帖由 符碌 於 2013-1-31 00:04 發表

你覺得620點
老老實實. 出去禁下實機感覺下接唔接受到.
一般唔多要求.上網同電話功能黎講, 分別唔大,

睇下你要求同用途係點

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-31 03:09 發表

老老實實. 出去禁下實機感覺下接唔接受到.
一般唔多要求.上網同電話功能黎講, 分別唔大,

睇下你要求同用途係點
920我真係嫌太大

另外有人話NOKIA WP都係要按幾粒制先可以重新開機,唔係長按POWER