[智能電話] s3 面爆左&框都係,上三星要幾錢?(photo added)

引用:
原帖由 ukiya 於 2013-2-18 23:17 發表

我貼左了. 你個次應該冇咁嚴重?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-2-18 19:50 發表

爛咗都咁 ?  

部機係邊個架?
enemy

好少s3 parts 賣,.,,
1600 連工 包 mon  touch screen  frame 其實都合理價錢
doo..m = =

引用:
原帖由 XT 於 2013-2-18 15:26 發表

DISPLAY AND TOUCH PANEL
但有裂個個位, SCREEN TOUCH都有反應.

即係S3 的設計係咁? 新的手機都係咁? DISPLAY 同TOUCH

引用:
原帖由 jackli 於 2013-2-18 23:55 發表
1600 連工 包 mon  touch screen  frame 其實都合理價錢
想問吓如果淨係條銀邊花左係咪都要連mon 都要換埋?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-2-18 23:56 發表

即係S3 的設計係咁? 新的手機都係咁? DISPLAY 同TOUCH
touch screen 系連mon 的
要成個換
doo..m = =

引用:
原帖由 micmicll 於 2013-2-19 00:48 發表

想問吓如果淨係條銀邊花左係咪都要連mon 都要換埋?
銀邊有得換
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2013-2-18 23:55 發表
即係都係找*** 多啦..如果出面冇咩parts.

如果上***, 係要比佢檢查左, 放低幾日, 之後報價問整唔整..?

講錯
觸屏有得單獨換
大約400倒

但系唔知你個mon 有無爆

doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2013-2-19 09:35 發表
講錯
觸屏有得單獨換
大約400倒

但系唔知你個mon 有無爆
我都係試SCREEN TEST睇下唔同COLOR有冇咩問題.

好似冇個D 彩色的裂縫...

面(白色) 爛到入去..都要成個面換???

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-2-18 23:18 發表

我貼左了. 你個次應該冇咁嚴重?
我都話係識人...
我諗個情況同你差唔多...

引用:
原帖由 ukiya 於 2013-2-19 12:06 發表

我都話係識人...
我諗個情況同你差唔多...
二千蚊

你系邊
拎黎check 下
doo..m = =

原廠就成個LCD連TOUCH 連條邊一組過

先達個D就會吹出黎換

番內地都有得買件的  

不過有D膠同散熱貼就唔知點
見過有D手工唔好又黐膠紙又唔岩位

如果你計番,其實佢係LCD+TOUCH+其他有D散件.其實差唔多.

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-2-18 23:56 發表

新個D機. 如果係原廠的多數都係連埋,因為入塵機會小.
而且做個位會靚D. 唔會好似舊機咁換左落去有機會唔岩位/入塵.