[電子電玩] [SimCity 5] 又要罵又要玩...

引用:
原帖由 小Ray 於 2013/3/6 07:55 發表
大熱game頭一星期會死server同有lag問題要等改善是常識吧

唔洗搞到自己咁興啦,嘻
I really hate the always on + cloud save crap

我都想入手.......經你咁講.........

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/6 08:04 發表

玩SC4
不如玩cities XL
btw 新版simcity設計方向唔同
唔好再諗以前果套
I know how to play , its their FB like gameplay orientation

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 14:12 發表

I know how to play , its their FB like gameplay orientation
頭幾日係差d..
不過我估唔到佢真係乜都cloud曬..連save local都唔比
姐係佢汁左,都冇得好似sc4 咁拎出來玩

希望快d有方法crack到save係local

都唔明點解DOM姐去澳洲開
昨晚去美西玩都不知幾正常

就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
假設我今晚21點玩
美國果邊都係早上8點
個個返工返學都少D人
但澳洲果邊都仲係23點
人人仲玩緊
唔塞車先出奇

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-6 03:04 PM 發表

就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
...
pccw出海勁係常識,但係我用和記玩澳洲server定美西都冇事……………

ps,我係用FTTH 100mb

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/6 18:09 發表

pccw出海勁係常識,但係我用和記玩澳洲server定美西都冇事……………

ps,我係用FTTH 100mb
PKKW sux, not as good as you think

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/6 15:04 發表
http://www.netvigator.com/upload/images/home_broadband_map_testnetvigator_120307_001_testnetvigator_120330_001.jpg
就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
...
The game auto choose it

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 18:11 發表

You can choose it by clicking left corner when you open the game

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 06:11 PM 發表

好難想像實際係點...........
正同有人用和記100mb lag到喊出泥咁,而我就順到pk

和記的確係好 lag, 以前我打 WOW 時感受好深..

之後和記重有半年約但我都頂唔順裝多條 PCCW , 兩條同時間試後, PCCW 出海真係快同順暢好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多

間直係當年 HKSTAR 56K 轉用 broadband 後世界..(BT  AV 例外)

轉左 US West 之後今晚斷左兩鑊
兩次都係話 Server 連唔到 係左上角出 Warning  , 之後佢等左10分鐘就sync 得翻server

不過反正地震震到大火災 (新城, 起左唔夠 10k 人 )
sync 唔到都算數

一過 100k 人口就乜都要多, 收支開始追唔上市民要呢樣果樣, 係咁要大警局壓 crime 但係
你起左 都無用, 塞車 = 廢的
已經起 最高流量既 大道+Streetcar Track 都係塞 (正正係塞高速公路入城 既 Main Street )

換晒近高速公路出入口 既做最高流量一樣塞到PK

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

PKKW 100MB FTTH 今晚又斷左兩次

今集你想谷人口既話 唔係易事
因為 100k 左右
你d 最高流量既大道+ 現有既 Mass Transit (輕軌+ Shuttle Bus+ Rail + Ship)
已經開始頂唔順 出入 "唯一一個接駁高速公路路口" 既 流量 , 基本上係紅色塞到PK

注 : 現有最高流量既道路 = 雙向6線大道  + Streetcar
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-7 00:40 發表
PKKW 100MB FTTH 今晚又斷左兩次

今集你想谷人口既話 唔係易事
因為 100k 左右
你d 最高流量既大道+ 現有既 Mass Transit (輕軌+ Shuttle Bus+ Rail + Ship)  ...
dom姐一齊玩啦,你獨霸4城,1個個角落囉~~~
(其實大map入面個4個group,各group,會唔會可以互相影響的..)

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-7 11:44 發表

dom姐一齊玩啦,你獨霸4城,1個個角落囉~~~
(其實大map入面個4個group,各group,會唔會可以互相影響的..)
佢鍾意自閉就由佢
反正都有我/你/BLUE/利蘭
我可能仲有個FD玩
已經5個人
16個城都唔夠分