[相機攝影] 大家有幾多支鏡?

引用:
原帖由 XT 於 2013-3-11 13:40 發表
35.8 好洗好用喎 @APSC
係好用,但去旅行,唔夠wide嘛
室內好濕滯

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-11 14:43 發表

係好用,但去旅行,唔夠wide嘛
室內好濕滯
出街亂影一流

引用:
原帖由 BlackBird 於 2013-3-7 15:40 發表
M4/3 3常用
OM 9-18
Pan 20/1.7
Pan 14-45 OIS
你幾時又買返

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013-3-12 09:29 發表

你幾時又買返
講下suppose應該有ge野姐
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 BlackBird 於 2013-3-12 14:17 發表

好耐冇見喎

引用:
原帖由 BlackBird 於 2013-3-12 14:17 發表

20.7 唔夠wide  
12.2好用d
影食物不如比多少少玩細奶25 1.4 好過

不過算了.. 我知足

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013-3-12 14:45 發表

20.7 唔夠wide  
12.2好用d
影食物不如比多少少玩細奶25 1.4 好過

不過算了.. 我知足
12/2太長
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

Sony nex 算唔算??
Sony 24mm 1.8 ZA
Sony 18-200 3.5-6.3
Sony 18-55 3.5-5.6

Canon 17-40L
Tamron 70-200 2.8
Canon 50mm 1.8

Tamron 17-55 2.8
SIGMA 70-300 4.5-6.3

1年前既 LUMIX GX1  (以前想買 GF1 買唔成, 最後買左GX1 ,  幾好 )

20mm 1.7  (同LL 買)
Kit 鏡 14-45  (近中距離 Zoom)
Kit 鏡 28mm 1.4 定焦 (無用咁濟)
45-175 (遠距用)
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

大家好多毒品

引用:
原帖由 dannyboy 於 2013-3-17 15:27 發表
大家好多毒品
我得兩支

引用:
原帖由 dannyboy 於 2013/3/17 15:27 發表
大家好多毒品
對比起d 米皇
我幾支 kit 鏡有幾毒...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 孔明 於 2013-3-17 11:42 發表
Sony nex 算唔算??
Sony 24mm 1.8 ZA
Sony 18-200 3.5-6.3
Sony 18-55 3.5-5.6

Canon 17-40L
Tamron 70-200 2.8
Canon 50mm 1.8

Tamron 17-55 2.8
SIGMA 70-300 4.5-6.3

24mm 1.8 ZA
呢支入手價幾錢...? 之前睇相見到好有興趣買來試下.. 但個價真係...

引用:
原帖由 kof2003 於 2013-3-18 15:40 發表

24mm 1.8 ZA
呢支入手價幾錢...? 之前睇相見到好有興趣買來試下.. 但個價真係...
$6990 百老匯買, 再扣番二百幾蚊匯豐CASH DOLLAR
成像一流 , 色彩豐富, 有張力, 層次

引用:
原帖由 孔明 於 2013-3-18 15:51 發表

$6990 百老匯買, 再扣番二百幾蚊匯豐CASH DOLLAR
成像一流 , 色彩豐富, 有張力, 層次
再一次睇相真係好毒...