[相機攝影] EOS-M 減價?

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 13:43 發表

三部都有

我有OM EPM1,Pana GF5,Sony Nex-F3

比我揀就Sony,好多M4/3視為高階機先有的功能係NEX 最低階機都有.

同埋佢個16MP Sensor 評價好高.Canon 的18MP 係比唔過佢的.

至於Pana....JPEG 直出實在唔得.電子 ...
NEX is hard to use interface

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-14 15:50 發表

可能NEX-3比較難,不過我用F3無乜問題.

如果係咁的話,你要買PANA G5,NEX-5R,EPL5呢d 機先適合你.
防5毛登陸,天滅中共,九評共產黨,香港獨立,西藏獨立,台灣獨立,法輪大法好

引用:
原帖由 dellasus 於 2013-3-14 16:14 發表

如果係咁的話,你要買PANA G5,NEX-5R,EPL5呢d 機先適合你.
正如用慣左 EOS 個 wheel 一樣

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 16:14 發表

我用緊 GX1 .......
Pan 記 LUMIX 系機 之前借比老媽用 佢都話易上手 :xd
新 NEX 應該好左唔少 但係 我都係覺得操作介面 始終 Canon / Pan 記做得易用d
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-14 19:11 發表

我用緊 GX1 .......
Pan 記 LUMIX 系機 之前借比老媽用 佢都話易上手 :xd
新 NEX 應該好左唔少 但係 我都係覺得操作介面 始終 Canon / Pan 記做得易用d
GX1 ok呀

EOSM 我唔建議,AF要好幾秒先對到.性能又唔突出.手感又差.

買部EPL5都幾好呀
防5毛登陸,天滅中共,九評共產黨,香港獨立,西藏獨立,台灣獨立,法輪大法好

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 19:24 發表

GX1 ok呀

EOSM 我唔建議,AF要好幾秒先對到.性能又唔突出.手感又差.

買部EPL5都幾好呀
老媽子既話  為左用到同系 M4/3 鏡頭
所以 $3K 有找的話我會諗 Twin Len Kit GF5
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Eos m 伏味好重....

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-14 15:50 發表

用熟左好好用的..

如果新手玩, 買邊部OKAY 呀?
Budget $4000以內夠唔夠?

引用:
原帖由 siuba 於 2013-3-26 16:09 發表

用熟左好好用的..
其實我覺得NEX個介面仲易入手過CANON
(利申 CANON 用家)

引用:
原帖由 XT 於 2013-3-27 00:21 發表

其實我覺得NEX個介面仲易入手過CANON
(利申 CANON 用家)
初初NEX出時..好多人都xyz.. 但用落真係幾好用..尤其是新手..好快就知點用..

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-3-27 00:13 發表
如果新手玩, 買邊部OKAY 呀?
Budget $4000以內夠唔夠?
nex-3n set
岩岩新出

引用:
原帖由 siuba 於 2013-3-27 05:44 發表

nex-3n set
岩岩新出
好似貴過4千

可唔可以單買機身? Sonystyle唔見有...

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-3-27 09:05 發表

好似貴過4千

可唔可以單買機身? Sonystyle唔見有...
如果貴過4千少少都可以考慮既
最重要係易上手同Quality OKAY 者

其實佢F3, 3N 5R分別喺卣度?

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-3-27 09:19 發表

如果貴過4千少少都可以考慮既
最重要係易上手同Quality OKAY 者

其實佢F3, 3N 5R分別喺卣度?
但nex配乜鏡?

上次睇索你相機時, 流傳菜頭鏡生野, 點算好?