[相機攝影] EOS-M 減價?

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-14 15:50 發表

NEX is hard to use interface
用熟左好好用的..

引用:
原帖由 XT 於 2013-3-27 00:21 發表

其實我覺得NEX個介面仲易入手過CANON
(利申 CANON 用家)
初初NEX出時..好多人都xyz.. 但用落真係幾好用..尤其是新手..好快就知點用..

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-3-27 00:13 發表
如果新手玩, 買邊部OKAY 呀?
Budget $4000以內夠唔夠?
nex-3n set
岩岩新出

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-3-27 09:05 發表

好似貴過4千

可唔可以單買機身? Sonystyle唔見有...
你想單買機身..其實5r單機價係得的..你買個16-50set裝再放左支16-50 就平過4k了..
支16-50放到1.4-1.5k.. 最平set好似$5300@星際

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-3-27 09:36 發表

但nex配乜鏡?

上次睇索你相機時, 流傳菜頭鏡生野, 點算好?
3N係F3 既後代..F3可以不諗..5R 係3N 既高一個grade..5R個mon靚d..有IR..有wifi
其實3N你都可以入左佢放左支鏡..咁你部機3k左右..
鏡頭其實入門用..佢支16-50都好夠..睇你影咩..
初入門就影相係人就個鏡頭..唔好諗支鏡影唔到咩..應該係你要學習呢支鏡係點..點去配合佢就影到..
到你覺得鏡頭唔夠你至諗其他range鏡頭吧.

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-3-27 12:31 發表
恆生做緊A57特價
連鏡 $4390
應該買呢部
咩鏡..?A57好機黎~!

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-3-27 13:15 發表

借問聲, 算唔算D5200 / 650D同級?
是..同級的~

A58係A37既後繼黎..不過名改左做A58.. 將A3x同A5x 兩條product line combine埋左..

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-27 22:01 發表

http://www.price.com.hk/product.php?p=138684
百老匯
$4,390 行貨價格
連 18-55 鏡頭套裝,必須以恒生信用卡付款。
送 16G SD card,LCD 貼,SONY 相機袋。 ...
唔玩a mount鏡..真係唔建議買大機..買nex或其他無反機仲好..