[相機攝影] EOS-M 減價?

EOS-M 減價?

http://pcm.my-magazine.me/main/news/view/3868

Canon剛宣布EOS M減價,減幅不算大,不過由現在到4月30日買EOS M在網上登記保用,可免費獲贈原廠電池 LP-E12 及頸帶 EM-E1(紅、啡、白或黑任擇一款)總值達 HK$910。

EOS M 標準變焦鏡套裝
(連EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭):
新建議零售價 HK$5,480(原價 HK$5,980)

EOS M 定焦鏡連鏡頭轉接器套裝
(連EF-M 22mm f/2 STM鏡頭及鏡頭轉接器EF-EOS M):
新建議零售價 HK$5,980(原價 HK$6,480)

EOS M 雙鏡連閃燈套裝
(連EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM鏡頭、
EF-M 22mm f/2 STM鏡頭及Speedlite 90EX閃光燈):
新建議零售價 HK$6,780(原價 HK$7,280)
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 註冊 於 2013/3/13 01:01 發表
Panashop GF3 雙鏡套裝 3千有找
Really

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013/3/13 10:47 發表

抵唔抵?
抵玩啦
雖然唔鍾意 GF3 個樣
但係淨係  兩支鏡夠玩一般情況

抵過你買部 DC
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

老媽子就生日  
真係$3K 有找既話 我買部 GF3  Twin Lens Kit 比佢用

可以 Share 埋我d 小鏡用
天然系長髮眼鏡娘 最高

Price.com.hk

Panashop   $2,980     行貨    Posted : 2013-03-11        
送原廠機套,多一粒原廠電池。雙鏡套裝,粉紅色或紅色。 <--------- arm 晒老媽子
我對此報價有異議
報價來源: ericxian
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 註冊 於 2013/3/13 20:16 發表
冇呃你的
老媽用 粉紅色 有d 怪
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 lctang 於 2013/3/13 22:09 發表
nikon
EOS-M 係 Canon 黎架
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 註冊 於 2013/3/13 20:16 發表
冇呃你的
抵玩喎
不過等出糧先
下個月先係牛一
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 13:18 發表
無反市場都係揀Olympus+Panasonic或Sony

其他都唔掂.
Pana or $ony

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 13:43 發表

三部都有

我有OM EPM1,Pana GF5,Sony Nex-F3

比我揀就Sony,好多M4/3視為高階機先有的功能係NEX 最低階機都有.

同埋佢個16MP Sensor 評價好高.Canon 的18MP 係比唔過佢的.

至於Pana....JPEG 直出實在唔得.電子 ...
NEX is hard to use interface

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 16:14 發表

可能NEX-3比較難,不過我用F3無乜問題.

如果係咁的話,你要買PANA G5,NEX-5R,EPL5呢d 機先適合你.
我用緊 GX1 .......
Pan 記 LUMIX 系機 之前借比老媽用 佢都話易上手 :xd
新 NEX 應該好左唔少 但係 我都係覺得操作介面 始終 Canon / Pan 記做得易用d
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dellasus 於 2013/3/14 19:24 發表

GX1 ok呀

EOSM 我唔建議,AF要好幾秒先對到.性能又唔突出.手感又差.

買部EPL5都幾好呀
老媽子既話  為左用到同系 M4/3 鏡頭
所以 $3K 有找的話我會諗 Twin Len Kit GF5
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 siuba 於 2013/3/26 16:09 發表

用熟左好好用的..
Sorry, changed to M4/3

引用:
原帖由 bondleung 於 2013/3/27 12:31 發表
恆生做緊A57特價
連鏡 $4390
應該買呢部
Link ?
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 siuba 於 2013/3/27 15:03 發表

咩鏡..?A57好機黎~!
http://www.price.com.hk/product.php?p=138684
百老匯
$4,390 行貨價格
連 18-55 鏡頭套裝,必須以恒生信用卡付款。
送 16G SD card,LCD 貼,SONY 相機袋。
天然系長髮眼鏡娘 最高