[軟件] firefox 超級多問題

firefox 超級多問題

經常上上下網上唔到
關左佢再開就會咁
"firefox 已在執行中 但無回應。 要開啟新視窗請先關閉已存在的 firefox 或重新開機。"
uninstall左再裝都係咁
除左唔用有無解決方法?

真係唔用唔得?

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/31 21:07 發表
經常上上下網上唔到
關左佢再開就會咁
"firefox 已在執行中 但無回應。 要開啟新視窗請先關閉已存在的 firefox 或重新開機。"
除左唔用有無解決方法? ...
請轉用 Firefox ESR
穩定得多
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

其實點解越黎越差

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-31 21:30 發表

請轉用 Firefox ESR
穩定得多
就係轉左好似仲多問題
結果剷乾剷淨先好似好D

要追chrome既開發速度
引用:
原帖由 isar 於 2013-3-31 21:42 發表
其實點解越黎越差

引用:
原帖由 XT 於 2013-3-31 22:16 發表
要追chrome既開發速度
但係每次更新
一次比一次唔好用

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/31 21:49 發表

就係轉左好似仲多問題
結果剷乾剷淨先好似好D
下....我轉左定左好多
你安好多 Extension ?
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 isar 於 2013-3-31 22:24 發表

但係每次更新
一次比一次唔好用
Mozilla 有太多老問題 ...

我覺得最大問題都係Firefox 19個PDF Reader,其他野都ok

引用:
原帖由 YCST 於 2013-3-31 22:41 發表
我覺得最大問題都係Firefox 19個PDF Reader,其他野都ok
Chrome 比佢好好多

引用:
原帖由 XT 於 2013-3-31 22:52 發表

Chrome 比佢好好多

用firefox睇youtube 720p/1080p好Q lag,用ie9順過佢

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/4/1 17:55 發表
用firefox睇youtube 720p/1080p好Q lag,用ie9順過佢
我用黎睇 720p 開硬解, 用軟解都無事喎
會唔會係 A 卡問題詐
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-31 21:07 發表
經常上上下網上唔到
關左佢再開就會咁
除左唔用有無解決方法? ...
要close 左個process先開得番