[智能電話] 最後買左 LG F5 LTE

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-5-1 22:02 發表

不過拎佢來打機上網就一定唔夠
所以買來做Mainstream又唔可以
我用L9
上網都可以,打機就只玩簡單game
可接受既

引用:
原帖由 符碌 於 2013-5-1 12:41 發表

咁買sky水貨機囉
yes i'm

In the end bought F5 LTE
1GB RAM better be safe

最後買左 F5 LTE
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Welcome to LG family

引用:
原帖由 ivan15 於 2013/5/2 20:48 發表
Welcome to LG family
我之前都係的
LG P500

部機神神地之後 比 Blackbird Root
依家重係佢度 (?)
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 XT 於 2013-5-1 22:23 發表

yes i'm
其實我想買 a840s,即使用唔到 LTE 都冇所謂
但有幾個 concern:
(1) 好似 EDGE 鎖到超慢,要自己破解?
(2) 喺香港用會唔會出咗 Roaming icon? 感覺上好唔順眼
(3) 得 1GB RAM,好似 LTE2 好啲 (雖然已經水尾 )
:)

引用:
原帖由 hamu278 於 3/5/2013 08:27 發表

(2) 喺香港用會唔會出咗 Roaming icon? 感覺上好唔順眼
(3) 得 1GB RAM,好似 LTE2 好啲 (雖然已經水尾 :x ...
LG LTE3

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-3 09:26 發表

LG LTE3
貴幾舊已經 over 我 budget ...
同埋個 ROM 反而細咗,好彩有得插卡

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-3 08:27 發表

(3) 得 1GB RAM,好似 LTE2 好啲 (雖然已經水尾 :x ...
1) 無聽過, 移動叔叔APPS 好似可解
2) 應該唔會
3) 你比多D 錢咪好D 囉

引用:
原帖由 byleung 於 2013-5-3 09:58 發表

2) 應該唔會

引用:
原帖由 byleung 於 2013-5-3 09:58 發表

2) 應該唔會
LTE II 貴 A840S 兩舊水左右啫
不過 LTE II 要用 microSIM,對我嚟講好煩

引用:
原帖由 hamu278 於 3/5/2013 10:31 發表
LTE II 貴 A840S 兩舊水左右啫
不過 LTE II 要用 microSIM,對我嚟講好煩
LTE2, need to worry about using old parts

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-3 10:38 發表

LTE2, need to worry about using old parts
即係2手?

引用:
原帖由 tamalemon 於 3/5/2013 10:39 發表
即係2手?
LTE2 is only sold in Korea, so it must be opened.
for new release mobile, it's ok. but released already almost 1 year
not sure seller can do some trick to earn more