[智能電話] Nokia Lumia 720 初步實測

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-29 18:34 發表

clear and loud enough
咁就正啦
2千幾咁既電話

係差在WinPhone用幾耐先會習慣

Call Advisor其實係免費的,俾錢係for你support佢

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-29 06:30 PM 發表
以前Nokia 仲有講電話夠清一個強項

你部720 通話好唔好?
nokia d機收音唔講得笑,你睇下nokia要去告STmicro就知720個mic係有料到,920直頭係有3mic降嘈

回樓主,只要長按icon就可以改icon大細,同埋個mon係超靈感mon,你去設定入面可以揀靈感度,set高個陣用指甲甲都可以touch到個mon
講多一句,720個camera低光拍得住htc one(甚至超越)

btw,歡迎加入wp大家庭

三叔最唔滑

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-4-29 19:32 發表

nokia d機收音唔講得笑,你睇下nokia要去告STmicro就知720個mic係有料到,920直頭係有3mic降嘈
香港我估過半人用過nokia
都知佢通話好得
但今次好似D lumia特别比心機搞相機同通話
咁既價位都肯用心搞

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-29 09:55 PM 發表

香港我估過半人用過nokia
都知佢通話好得
但今次好似D lumia特别比心機搞相機同通話
咁既價位都肯用心搞
雖然佢上季蝕錢,不過都抵佢Lumia銷量高左27%
期望終有一日windows phone可能3分天下 (我知我自己自hi緊 )

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-4-29 22:05 發表

雖然佢上季蝕錢,不過都抵佢Lumia銷量高左27%
期望終有一日windows phone可能3分天下 (我知我自己自hi緊 )
WinPhone我冇特別感覺,暫時只感覺係使用習慣問題

nokia就想佢痛定思痛,做好本份,始終電話通話同電話相機都係佢特點,多D選擇先係皇道

係720既價位,咁先叫有誠意

bebird米王新玩具
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 29/4/2013 23:07 發表
bebird米王新玩具
Just tested not owned

咁遲買???

響震唔同步都係爭少少
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

其實我發覺字幾大隻.. 好似好適合老人家用..

引用:
原帖由 kof2003 於 30/4/2013 09:47 發表
can adjust font size

引用:
原帖由 kof2003 於 2013-4-30 09:47 發表
但係UI會有點難度

因為想打出電話及想查電話簿的介面同傳統電話仲有距離

有D父母反而習慣 *** / htc個打電話操作多D

尤其係5"果D 山寨***/htc 公仔夠大