[智能電話] LG OG Pro will sell in HK

引用:
原帖由 dannyboy 於 2013-5-7 11:35 PM 發表

其實LG同VEGA都應該冇咩二手價值..
二手價要硬就買iphone

引用:
原帖由 dannyboy 於 7/5/2013 23:35 發表

其實LG同VEGA都應該冇咩二手價值..
LG is better than Pantech gei.

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-7 23:43 發表

LG is better than Pantech gei.
你指二手價?咁又未必可以講咁實
我覺得唔少vega入貨時也有偏低的價錢
賣番出黎已係第三手個價偏低係正常
至左lg麻,用果個覺得好就得啦

LG始終多d人識過Vega
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 於 2013/5/7 18:42 發表

note 2個mon真係好唔掂
係mtr成日見人睇片
d反應時間慢到肉眼都睇得出
好多人睇唔出 重話 *** AMOLED 好野黎
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-8 03:17 發表

好多人睇唔出 重話 *** AMOLED 好野黎
淨係個色膠,已經byebye

客觀些少講,如果***真係好似No.1某d反***打手講到咁差,點解又咁多人買呢? 難道d***買家都係盲既或傻既?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-5-8 03:24 發表
客觀些少講,如果***真係好似No.1某d反***打手講到咁差,點解又咁多人買呢? 難道d***買家都係盲既或傻既?
老實,廣告加品牌效應,加上GS2同Note建立好口脾,先有咁多人衝
LG/Sony/HTC同期又唔太爭氣,無計

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2013-5-8 04:55 發表
老實,廣告加品牌效應,加上GS2同Note建立好口脾,先有咁多人衝
三星整條生產鏈,上中下游自己搞晒;
零件/CPU/面板之類嘅R&D,可以逆向為產品開發服務,
二線廠根本無得鬥……………

你睇下HTC近排新聞,呢樣parts又缺,果樣parts又缺,
好難夠***玩。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-5-8 05:20 發表

你睇下HTC近排新聞,呢樣parts又缺,果樣parts又缺,
好難夠***玩。 ...
班二綫廠, 等睇業績時先係戲玉
素里當年交左巨額學費, 今日先唔使食水尾科技
有D傻婆以為用高價身份入強國可以賣垃圾, 得罪所有供應商
點知今日先知全個ODM平台行業已轉變, 班二綫廠除時要重頭交過學費重新入行

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2013-5-8 04:55 發表

今日係***銀行戰隊得到消費者心意, 它日到LG/Sony/HTC賣到一款暢銷机, 唔通到時又輪到批二流廠"廣告加品牌效應"咩?

例如索里xperia系列一向多粉絲擁戴, 有邊次"建立好口脾"?

我一直講, 有意無意係言詞中去貶低成功的人, 只係証明人地已成功到競爭者也唯有消極打下飛機。
人地一件重要產品係pre-order條數己可以多過二綫廠一季
對於供應全球所有消費者的產品, 重點唔係"打飛機"果個想要見乜款式, 而係整體消費者想要D乜。

引用:
原帖由 tamalemon 於 8/5/2013 09:36 發表

今日係***銀行戰隊得到消費者心意, 它日到LG/Sony/HTC賣到一款暢銷机, 唔通到時又輪到批二流廠"廣告加品牌效應"咩?

例如索里xperia系列一向多粉絲擁戴, 有邊次"建立好口脾"?

我一直講, 有意無 ...
u mean *** produced what majority consumer needs on time and acceptable quality, but others are not?

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-5-8 05:20 發表

好難夠***玩。 ...
真係世界變
以前經濟學第一課就係所有野都外判, 減低成本
而家竟然要走番一條龍服務的路

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-8 10:25 發表

u mean *** produced what majority consumer needs on time and acceptable quality, but others are not?
前幾年通街都係生果
舊年周圍都係***
但近幾個月又多番人用iphone 5, SONY, 大陸機, 甚至連WP8 都見過有人用

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-5-8 10:27 發表

真係世界變
以前經濟學第一課就係所有野都外判, 減低成本
而家竟然要走番一條龍服務的路
外唔外判係要睇你個volume
好似*** 咁,有咁大volume而自己又有技術,就梗係自己做

當你係細廠,如果要自己做就要大量投資,呢個時候外判先會慳到錢,同時將個risk share 左比外判