[智能電話] S3Mini 定Xperia L?

S3Mini 定Xperia L?

白色vs 白色

4" vs 4.3"

有Home Key vs IndicatorLED

我會揀 Xperia L,個 camera 好好多
:)

你黎呢樹問***?

先唔睇品牌, 都係 Xperia L 強
因為新出, mon 大D, 鏡頭好D
仲要平D, 兔仔出機$2198

如果睇牌子,其實我兩個都冇乜信心
Sony 近期啲機都幾多小毛病...
平價嘅 Xperia U、J 身邊有用家,堅係伏
Xperia V 就睡死...

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-9 13:32 發表
如果睇牌子,其實我兩個都冇乜信心
Sony 近期啲機都幾多小毛病...
平價嘅 Xperia U、J 身邊有用家,堅係伏
Xperia V 就睡死...
DOM 姐部L豬都係一瞓不起

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-5-9 13:35 發表

DOM 姐部L豬都係一瞓不起
所以我都頭痛緊買咩牌子
------------------

順便喺到問埋,$3000 budget 有咩機
要求:
(1) 預載/有得升 Android 4.1
(2) 冇鎖 boot loader,有得刷 ROM
(3) NFC
(4) screen size 不拘,細少少我反而仲慣
(5) 1GB RAM 或以上

原本想買 S3 水貨 (反正 *** 香港代理係唔係都壞底板 $1700 架啦)
但後尾見到 ASUS Padfone 2 $3100 左右有行貨,唔知好唔好 (不過唔買埋 Station 會唔會好怪? )

定買親生仔水貨?

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-9 13:52 發表

所以我都頭痛緊買咩牌子
------------------

順便喺到問埋,$3000 budget 有咩機
要求:
(1) 預載/有得升 Android 4.1
(2) 冇鎖 boot loader,有得刷 ROM
(3) NFC
(4) screen size  ...
咦,padfone 2 個 cam 好似易入塵

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-9 13:52 發表

但後尾見到 ASUS Padfone 2 $3100 左右有行貨,唔知好唔好  (不過唔買埋 Station 會唔會好怪?  )
唔怪, 因為TAT 神都係只買機冇買STATION
如果細D 都接受到, 小米2S

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-5-9 14:12 發表

唔怪, 因為TAT 神都係只買機冇買STATION
如果細D 都接受到, 小米2S
小米個 UI 好吸引,不過我想要 NFC,玩 Sony 嗰隻 one-touch 配對
(雖然好似冇乜用 )

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-9 14:17 發表

小米個 UI 好吸引,不過我想要 NFC,玩 Sony 嗰隻 one-touch 配對
(雖然好似冇乜用 )
咁用番sony 機會唔會好d?

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-5-9 14:19 發表

咁用番sony 機會唔會好d?
Sony 喺 Play Store 有個 apps,裝咗就可以用,所以應該冇所謂...
原本見到 Xperia V 個價,有少少心動,可惜睡死…

原來 Nexus 4 16GB 水 $3000 有找! 行貨貴四舊水左右

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-9 14:33 發表
原來 Nexus 4 16GB 水 $3000 有找! 行貨貴四舊水左右
水真係冇興趣

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-5-9 14:45 發表

水真係冇興趣
啲所謂行貨嘅 CS 有等於冇