[智能電話] [Google I/O 2013] WTF! S4 NEXUS

Nexus 4變左最孤兒o既親生仔@@

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 08:56 發表
有 ROM 玩就得啦
:)

講真今次真係俾Google fake咗,原本睇spec用1080p AMOLED都知係***,但係估唔到佢直接用S4塞親生ROM

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 08:56 發表
冇電換冇SD冇4G冇1080p,成部變咗垃圾。

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-16 08:58 發表

我估呢部S4都會cut SD slot....

Google講過好多次話放app落sd好易炒system

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-5-16 01:02 發表
.六月26日上市,US$649
至少遲兩個月以上先上市
仲要同香港中移出机同價點算平

而且***宣傳的S4特別軟件可能冇左
原生Android根本唔適合end user

科技産品, 單係連shipping至少遲近3個月先到手已經係死罪啦
7月邊個知到時有乜新機出
3個月? 比個皇帝佢做都得

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-16 05:43 發表
Samsung金翅XX鳥.
Google好明顯叫Samsung D ROM收皮啦.

如果S4 Nexus有MicroSD槽既話基本上打破Nexus無槽既傳統.
NEXUS ONE有得插sd卡嫁
有冇多d detail呀,如果真係一樣,狗衝公司個s4 plan

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 09:00 發表

你推測合理既
因為若Nexus 版唔咁造又平過美國電訊公司出的版本
咁會搶哂續約D生意

但我見今次定價同定名方式... 好可能係國際版可插咭式
因為不插咭的developer machine已有nexus 4

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 09:00 發表

***應該唔會整特製版。
開多條line好玩咩。

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-5-16 09:10 發表

你推測合理既
因為若Nexus 版唔咁造又平過美國電訊公司出的版本
咁會搶哂續約D生意

但我見今次定價同定名方式... 好可能係國際版可插咭式
因為不插咭的developer machine已有nexus 4 ...
現時睇落應該係i9505。

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-16 09:17 發表

***應該唔會整特製版。
開多條line好玩咩。
裝少個reader好容易

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 09:25 發表

裝少個reader好容易
佢唔裝啲人就冇親生機試[email protected]喎,你估佢係唔係真係咁做

引用:
原帖由 rickywk 於 16/5/2013 08:56 發表
why 孤兒仔

引用:
原帖由 Aware 於 16/5/2013 08:58 發表

冇電換... not very good, but still many mobiles can't change battery in the market
冇SD... not many ppl need big storage, like me
冇4G... not very good indeed coz I'm using LTE... quite fast than 3.75G in general experience
冇1080p... in a 4.x-5" screen, 720p vs 1080p mon... not very big difference, but higher resolution makes using more resources (battery + cpu)

Nexus 4 $2xxx VS Nexus S4 $5xxx, i think Nexus 4 is still ok (given that LTE is not important to user). Moreover, the outlook... I like Nexus 4 more than S4
both will have Google latest Android version anyway

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-16 09:39 發表

why 孤兒仔
無4G