[智能電話] [Google I/O 2013] WTF! S4 NEXUS

呢部係開發機,唔係一般人買到。
不過一諗起Google會放親生ROM,又真係幾HI

引用:
hamu278 於 2013-5-16 08:41 發表

你有冇後悔?
梗係認老母啦,洗乜後悔

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 08:42 發表
面價都5100,連埋shipping 手續費,同行差唔多
等Google放ROM然後認老母仲實際。

講真今次真係俾Google fake咗,原本睇spec用1080p AMOLED都知係***,但係估唔到佢直接用S4塞親生ROM

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 08:56 發表
Nexus 4變左最孤兒o既親生仔@@
冇電換冇SD冇4G冇1080p,成部變咗垃圾。

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 09:00 發表

我估呢部S4都會cut SD slot....

Google講過好多次話放app落sd好易炒system
***應該唔會整特製版。
開多條line好玩咩。

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-5-16 09:10 發表

你推測合理既
因為若Nexus 版唔咁造又平過美國電訊公司出的版本
咁會搶哂續約D生意

但我見今次定價同定名方式... 好可能係國際版可插咭式
因為不插咭的developer machine已有nexus 4 ...
現時睇落應該係i9505。

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-5-16 09:25 發表

裝少個reader好容易
佢唔裝啲人就冇親生機試[email protected]喎,你估佢係唔係真係咁做

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-5-16 09:54 發表

其實命運一早已注定架啦
Google話update 18個月麻

U的road map一早知
但LG一早知自己根本無能力咁快又換U比多一次nexus 4s
根本LG冇心推nexus 4,又唔夠貨又唔統一價格。

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-5-16 09:57 發表
美版個lte BASEBAND唔同香港..
真係改得到? 定係可以做到咁UNISERSAL..
我lte最多都係見有歐亞BASEBAND係同一部機....
粒U係universal baseband

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-5-16 10:21 發表

Why doing that?

We will see.

*** probably proved its electronic giant's perspective to goo that separate production line & their follow up services costs a lot more  pain and management com ...
以前有講過,Google寧願supply official image都唔想整部nexus大家唔開心。
Nexus 4佢中伏中得太應。

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-16 14:03 發表

what's yr meaning? so official image takes time to make it to less bug?
係出nexus要俾人控制出貨量同發售地,三星還好,LG就爆粗都哂口水。

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-17 17:29 發表

可能S4N一出就4.3。
咁睇應該系。
快啲放official image啦,我等擦