[智能電話] [Android] Root 機後用乜 remove 預載 apps?

[Android] Root 機後用乜 remove 預載 apps?

如題
Google 過,百九幾個答案,唔知邊款好
:)

買Titanium backup pro。

裝root explorer自己剷得唔得?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

原來 Android 4.0 打後有得 disable 預載 apps
反正部機有位,唔洗刪喇 disable 就得

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-25 17:46 發表
原來 Android 4.0 打後有得 disable 預載 apps
冇root 都得

引用:
原帖由 hamu278 於 25/5/2013 05:46 PM 發表
但係有D disable 唔到
我部XS 有好多跟機app disable 都灰左
Hi~

直接上xda 搵rom刷

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-25 17:46 發表
有d內建apps冇得選「停用」
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-5-25 19:16 發表

有d內建apps冇得選「停用」
我唔想見到佢出現嗰啲 apps 有得停用

其實呢個 post 嘅出現,係因為我終於買咗新機
LG 4X HD 水貨,$2120

有無計 可以 Backup 晒d data 做update.....
我部 LG  F5 LTE 都出左 Update
(應該係整 Power Saver mode bug )
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-25 19:42 發表
有無計 可以 Backup 晒d data 做update.....
我部 LG  F5 LTE 都出左 Update
(應該係整 Power Saver mode bug )
我部機直程內置咗一個叫 "Backup" 嘅 apps

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-5-25 19:46 發表

我部機直程內置咗一個叫 "Backup" 嘅 apps
S4?

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-5-25 19:52 發表

S4?
4X HD