[相機攝影] 索尼罪犯滔天...

索尼罪犯滔天...

想逼我破財

Sony RX100 後繼 MKII 傳現身 有望 6 月底發表
有見大尺寸感光的 RX100 反應不俗,Sony 方面當然乘勝追擊,最新便有傳廠方或會於 6 月底發表後繼 RX100 MKII,以吸引一眾對質素有要求而又不執著於可換鏡的用家。雖然消息方面未有透露太多 RX100 MKII 的規格,不過已知的是相機將內置有 Wi-Fi,同時機背 LCD 亦會改為多角度設計,至於感光元件方面,則預期尺寸上會跟 RX100 一樣,維持 1 吋大小。
消息來源:sonyalpharumors

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=8394

又係一寸

就咁睇
架佬重新掌權下的索你
又回到不重視質,只賣技術性
即係sony自第一代交棒後一直衰落的的因素
害怕追求卓越

除左RX100II,
我相信一定會有RX10………

一係FF、一係1吋,中間有幾多空間了。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-6-8 00:10 發表
除左RX100II,
我相信一定會有RX10………

一係FF、一係1吋,中間有幾多空間了。
自己有做sensor同光學技術,要幾大就幾大,要咩鏡就咩鏡

另外,食左olympus後,Sony Olympus Medical推4k顯微鏡,成象好誇張的說

1"...
我都係期待RX 10...
願燈力與我常在

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-6-8 10:47 發表
1"...
我都係期待RX 10...
其實,1"sensor影出來已經比dc仔乾淨好多,唔多覺有雜訊。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-6-8 11:49 發表

其實,1"sensor影出來已經比dc仔乾淨好多,唔多覺有雜訊。
攝影
本來就係微粒與雜訊

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-6-8 11:49 發表
咁永遠都有比較,
用開傻瓜機1/2.3",用2/3"發覺靚D,
跟住用1"又再靚D,
然後上M4/3又另一個層次,APS-C,full frame…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-6-8 13:18 發表

咁永遠都有比較,
用開傻瓜機1/2.3",用2/3"發覺靚D,
跟住用1"又再靚D,
然後上M4/3又另一個層次,APS-C,full frame…………
然後就中幅

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-6-8 13:22 發表

然後就中幅
慢性中毒

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-6-8 00:09 發表
就咁睇
架佬重新掌權下的索你
又回到不重視質,只賣技術性
即係sony自第一代交棒後一直衰落的的因素
害怕追求卓越
若果只賣技術性,咁佢應該出一部行中幅 + 35mm 1.4 o既袋裝機