[硬件] [AMD愛好者系列 #100] APU 小筆電來襲 - Acer V5-122P

引用:
原帖由 dellasus 於 2013-6-9 21:27 發表

呢兩間係focus 落Intel 同NV  廠來,我就唔存希望啦

照計過去出amd 機多的係 HP同Toshiba

11吋機可以留意下MSI,SONY 同Acer
Asus有機會
Lenovo就難d

同埋香港代理係中意食煙的

引用:
原帖由 dellasus 於 2013-6-9 22:14 發表

AUS 更加係

DELL,ASUS,acer 呢邊無AMD 機,

得hp,toshiba, 先有amd 賣
代理問題

台灣本土有Asus Ultrabook for AMD的

睇來要等Lenovo / Asus出A4-5000 class既APU先得了

引用:
原帖由 dellasus 於 2013-6-10 22:27 發表

外國好興大nb架,睇得又舒服
A6-5200 效能點? 同而家的A6-4455m低電版有得揮嗎?

最重要係有埋8670M(tubro 825mhz),同我張6770M 應該有得揮.
咁根本唔應該用Kabini

Kabini本身sell light and power friendly
一粒HD8670M浪費哂成粒Kabini, 用電多過粒Kabini, 效能提升唔成正比,
咁做乜唔直接用一粒Richland代替?

引用:
原帖由 dellasus 於 2013-6-10 23:09 發表

richland nb都未出.就算有都貴到飛起,a10nb賣900蚊澳纸,仲貴過i7.

等幾個月睇下配8670m/8690m nb多d 再買.
咁你應該問下代理點解咁貴
而唔係等Kabini + HD8670M / HD8690M

呢個combination, 有廠咁出的唯一原因係平過Richland
講慳電同講效能, 一粒Richland點都好過呢2粒野加埋

莫講話Richland, Trinity都好過佢地

引用:
原帖由 62561 於 2013-6-10 23:58 發表

都好麻煩喎
唯一原因係佢唔中意Windows 8, 夾硬downgrade番去Win 7