[軟件] 4GB RAM +Windows 8 仲可以剩幾多 ?

4GB RAM +Windows 8 仲可以剩幾多 ?

因乜解出面D大學機一大部分都係得4GB RAM...

而家仲要RAM 貴左好X多..
願燈力與我常在

果啲onX spec.機點買得落手

引用:
原帖由 XT 於 7-9-2013 11:39 AM 發表
果啲onX spec.機點買得落手
以前乜唔係好多人都想買架咩?定係依家 D 機差左?

chrome 4 tab,
lol
foobar2000 play flac

其實4GB系夠的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

一般開機有1.1 - 1.4GB 用左
Hi~

引用:
原帖由 刺青 於 2013-9-7 12:04 發表
一般開機有1.1 - 1.4GB 用左
clean install既機就係
連埋果D冇用既sw

引用:
原帖由 potato 於 7/9/2013 12:19 PM 發表

clean install既機就係
連埋果D冇用既sw
睇漏左
廠機既話 ...  
Hi~

i7都仲係得4G Ram 我覺得實在太過份了

引用:
原帖由 YCST 於 2013-9-7 13:00 發表
i7都仲係得4G Ram 我覺得實在太過份了
我覺得我果部好抵玩

用得1GB左右,買新機仲有extra 4 GB都未插入去....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 XT 於 2013-9-7 14:55 發表
我覺得我果部好抵玩
而家想要8GB RAM多數要加錢

Sony 部 VAIO Pro , 我有個FRIEND 想買
但係4GB RAM, 我同佢講話會有問題. 佢話唔拎去打機就冇問題...

如果係8GB, 我會叫佢GO AHEAD

我部機得2GB,照行Win8.1冇問題.

乜windows咁恐怖?4gb ram行osx大部分時間都好順架喎