[硬件] 自組AMD A8-5600K小型SFF電腦 開箱

引用:
原帖由 dom 於 2014-2-1 10:33 發表
你依家咪又係過熱
都話左 A8-5600K 係熱架啦, 我做咩要耍你呢......一樣箱一樣散熱......
香港幾時會似墨爾本咁夏天上到45度.

其實71度真的大不了,我部Intel NB行80度都無事

真係唔明點解AMD的CPU要set 個Tjmax 咁低.
防5毛登陸,天滅中共,九評共產黨,香港獨立,西藏獨立,台灣獨立,法輪大法好

引用:
原帖由 dellasus 於 2014-2-1 11:34 發表
Wolfdale / IvyBridge都有過熱突然死的事件

AMD唔想咁咪set低d

引用:
原帖由 dellasus 於 1/2/2014 11:34 發表

Now 45C?

引用:
原帖由 bebird 於 2014-2-1 11:37 發表

Now 45C?
明天預報41度

不過,我住山谷區,所以會比41度更高

之前澳網咪上到46 度

防5毛登陸,天滅中共,九評共產黨,香港獨立,西藏獨立,台灣獨立,法輪大法好

引用:
原帖由 bebird 於 2014/2/1 11:00 發表

MATX Tower case OK?
mATX Tower ok 的
主要問題係樓主用 SG-02
牛牛壓頂
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dellasus 於 2014/2/1 11:34 發表

其實呢........西斜晒正成個下晝 夏天我收工翻到黎 都成 40C........
開冷氣都要等三個鐘左右先涼翻d

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2014-2-1 11:52 發表

mATX Tower ok 的
主要問題係樓主用 SG-02
牛牛壓頂
買SG09