[智能電話] [持續更新] WP 8.1 大量新功能外洩

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-2-12 20:02 發表

All Win 8 phone can go 8.1
HTC ***

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:03 發表

HTC ***
Why not ask HTC and ***?

幾年前高清手指, 有d無64-bit driver, 唔肯俾錢Microsoft認證, 咁d人會嘈Microsoft出64-bit Windows?

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:03 發表

HTC ***
HTC 8X/8S已經Discontinued,但一樣有得升GDR3.
唔係Android,廠商只要寫Firmware就OK.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-12 20:25 發表

HTC 8X/8S已經Discontinued,但一樣有得升GDR3.
唔係Android,廠商只要寫Firmware就OK.
唔好講到咁實,特別HTC....

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 19:58 發表

有得選擇升唔升 Vs 無得升
結果都係一樣,逼你換機.
除非你覺得有得升就點窒都無問題.

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:27 發表

就算Firmware無特別修正都未必會炒,有Developer Preview逼更新Push落機,玩左先算.

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:27 發表

咁都無理由計落Microsoft個頭度

HTC / *** Android機升唔到又關Google事?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-2-12 20:36 發表

咁都無理由計落Microsoft個頭度

HTC / *** Android機升唔到又關Google事?
不過M$一玩免費授權既話,就真係好怕行Android條路玩Fragmentation.
一有Fragmentation既話,想推新野難過登天.
Android淨係ART問題已經

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-12 20:41 發表

不過M$一玩免費授權既話,就真係好怕行Android條路玩Fragmentation.
一有Fragmentation既話,想推新野難過登天.
Android淨係ART問題已經
而家Windows Phone 8 / 8.1要求用Qualcomm Krait series, 呢個問題無咁Android咁大
Android的原意係乜platform都可以上Android, 所以先用VM方式運行

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-12 20:28 發表

結果都係一樣,逼你換機.
除非你覺得有得升就點窒都無問題.
其實o係OS+硬件生產商角度,緊係迫你換機,唔係邊有錢搵...
當然消費者角度,緊係想用到盡...

iPhone 4由iOS 4一路up到上iOS 7,3年幾機齡,desktop/notebook都換部新啦

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:43 發表

其實o係OS+硬件生產商角度,緊係迫你換機,唔係邊有錢搵...
當然消費者角度,緊係想用到盡...

iPhone 4由iOS 4一路up到上iOS 7,3年幾機齡,desktop/notebook都換部新啦 ...
自己答左點解HTC/***未必support WP 8.1

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-2-12 20:48 發表

自己答左點解HTC/***未必support WP 8.1
但你又話All Win 8 phone can go 8.1

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-2-12 20:48 發表

但你又話All Win 8 phone can go 8.1
Hardware上可以
起碼唔係iP4升iOS7會慢先

應該咁講, hardware上行到8一定行到8.1

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-2-12 20:42 發表

而家Windows Phone 8 / 8.1要求用Qualcomm Krait series, 呢個問題無咁Android咁大
Android的原意係乜platform都可以上Android, 所以先用VM方式運行
之後要玩平價市場(360x640呢D)會唔會用MTK來減輕成本尚未可知.

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-12 21:03 發表

之後要玩平價市場(360x640呢D)會唔會用MTK來減輕成本尚未可知.
如果係因為coding既話, 呢類要求應該唔會變