[智能電話] [持續更新] WP 8.1 大量新功能外洩

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-12 19:36 發表

7.x已經係少數派………過哂時,好多新功能新apps都用唔到,我就覺得冇問題,反正e+ wp8唔係貴個隻
係無所謂架
做顧客比人坑第一次叫無辜, 第二次叫唔好彩, 仲有再下次你話叫乜好呢?

我無所謂囉

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-12 09:03 PM 發表

之後要玩平價市場(360x640呢D)會唔會用MTK來減輕成本尚未可知.
今次8.1 仲support埋S200,S400 wo

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-12 23:36 發表

今次8.1 仲support埋S200,S400 wo
S400(雙核/四核)基本上同現役WP8無分別.
S200唔知會唔會比MTK貴.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-2-12 10:05 PM 發表

係無所謂架
做顧客比人坑第一次叫無辜, 第二次叫唔好彩, 仲有再下次你話叫乜好呢?

我無所謂囉
我就係因為仲用緊7.X
所以先讚成佢斷纜

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-13 12:05 AM 發表

S400有兩隻,一種係舊S4 krait dual core,一種係A7 quad core

反而S200好似係A5 quad core

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-13 12:05 AM 發表

btw
MTK好似得GPS,冇俄佬隻定位系統,所以定位差d

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-2-12 22:05 發表

係無所謂架

我無所謂囉
WP7到WP8架構只係轉過一次.
WP7基本上7.0直升到7.8,當你呢次坑左.
WP8.0升8.1又係直升,第二次來左未先?

不過如果你要數埋98,Vista,W8,O2007既話我無野好講.

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-13 00:08 發表

S400有兩隻,一種係舊S4 krait dual core,一種係A7 quad core

反而S200好似係A5 quad core
Krait dual同A7 quad性能總和係相近,當係同一粒都OK.

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-13 00:12 發表

Krait dual同A7 quad性能總和係相近,當係同一粒都OK.
karit  dual 1.7ghz ram 應該快好多

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-13 00:10 發表

WP7到WP8架構只係轉過一次.
WP7基本上7.0直升到7.8,當你呢次坑左.
WP8.0升8.1又係直升,第二次來左未先?

不過如果你要數埋98,Vista,W8,O2007既話我無野好講. ...
你講埋呢D有用咩

大家, 隨便MS啦, 我又冇所謂既

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-13 00:06 發表

我就係因為仲用緊7.X
所以先讚成佢斷纜
前後矛盾

句意不明

不過, MS d 野點都好, 我冇所謂的

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-2-13 11:29 AM 發表

前後矛盾

句意不明

不過, MS d 野點都好, 我冇所謂的
7.x已經係少數派………過哂時,好多新功能新apps都用唔到,我就覺得冇問題,反正e+ wp8唔係貴個隻

Vs

我就係因為仲用緊7.X
所以先讚成佢斷纜

冇抵觸,冇矛盾

引用:
原帖由 Henry 於 2014-2-13 00:12 發表

唔係效能, 係instruction set

Big news: WP 8.1 supports uploads from the browser!

http://wmpoweruser.com/big-news- ... tm_content=FaceBook

以後上吹部可以up圖了?

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-13 22:59 發表
Big news: WP 8.1 supports uploads from the browser!

http://wmpoweruser.com/wp-conten ... 02/SavedPicture-201 ...
唔知可唔可以直接係IE Up,不過都懇請XT大大用下呢個API出WP版吹部App.