[電子電玩] Cities: Skylines

啲 international trains 廢到無朋友, 幫我搞到塞車又唔係多 guests

引用:
原帖由 XT 於 2015/4/6 15:02 發表
啲 international trains 廢到無朋友, 幫我搞到塞車又唔係多 guests
自由行
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

有無辨法一次將所有廢棄左既建築物拆晒

杉果冇左全區key得返大陸key 點算

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-7 12:26 發表
有無辨法一次將所有廢棄左既建築物拆晒
有 despawn zone

下載左台灣地圖

玩左幾粒鐘, 有洪水暴發
浸左我成大半個城市
束手無策等水退, 好有311 FEEL

如果隻GAME有多啲大型災害就啦

玩到後期,基本好穩定,有啲想訓著...

有無啲咩天氣MOD有颱風,海嘯,大地震之類

發覺依隻GAME有經濟不景氣依樣野
一剎那間, 五成既高低密商業,辨公區, 全部消滅

但其他工業,住宅咩事都無
一味或商品不足

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-10 16:39 發表
發覺依隻GAME有經濟不景氣依樣野
一剎那間, 五成既高低密商業,辨公區, 全部消滅

但其他工業,住宅咩事都無
一味或商品不足
商品不足可以係工業品送唔到去鋪頭,考慮塞車問題
另外要留意工業區係入口貨品定出口貨品

引用:
原帖由 XT 於 2015-4-10 17:35 發表

商品不足可以係工業品送唔到去鋪頭,考慮塞車問題
另外要留意工業區係入口貨品定出口貨品
玩到咁上下無啦啦唔塞車都冇貨入口

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2015-4-11 01:52 發表

玩到咁上下無啦啦唔塞車都冇貨入口
好似海兆咁
黎過一次就再無發生過, 海兆後我起六至七條提霸擋水.
跟住就慘啦, 玩左大半日左右, 發現搞到河度乾固, 最近尾拆晒提霸, 但依經改變唔返, 有一條河度永久乾固, 仲生埋草 可以起埋樓落河

我覺得有隱藏數值係背後執行, 有一套規律發生,
比如死人就一定集體咁死, 跟住死到一個程度無法逸回, 但只要你挨得過就無事. 要睇下你個經濟WORK唔WORK, 經歷一次大事件就足夠知道

啲事件發生一定有啲原因, 例如搗路,引致大規模屍體無法運回去火化, 全城垃圾大爆發, 但你睇返啲路其實係無乜塞車,好暢順.

似乎係有隱藏野搞鬼

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-11 02:33 發表

好似海兆咁
跟住就慘啦, 玩左大半日左右, 發現搞到河度乾固, 最近尾拆晒提霸, 但依經改變唔返, 有一條河度永久乾固, 仲生埋草 可以起埋樓落河

我覺 ...
反而死人多係因為哥區差唔多時間發展所以一死成個area死呢個我知
D河會流走同改變河道呢個我都知
貨源呢樣野...其實 真係好難搞 佢入口唔係入工業區 係入商業區
商業區如果起貨運火車站 一有車到又會搞到大塞車 唔會分流出車
我岩岩由D貨車直接由貨車站出 佢又唔怕冇貨 逼D貨北上再落黎 冇咁塞車 但係 D舖就會冇貨

PS.水浸可以起多幾個抽水站 最嚴重可以抽乾條河

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-11 02:33 發表

好似海兆咁

我覺 ...
我最近抽緊個湖, 太大, 有排抽 ...

引用:
原帖由 XT 於 2015-4-11 03:09 發表

我最近抽緊個湖, 太大, 有排抽 ...
20台抽水機一字排開

cap 下圖分享下
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴