[電子電玩] Cities: Skylines

似番 SC4

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-15 00:08 發表
有冇興趣整map??

http://terrain.party/

幫你做埋heightmap....
我見有人整香港MAP

個運輸系統對比SC4真係一大進步

引用:
原帖由 siupy 於 2015-3-14 23:24 發表
Colossal Order和Paradox Interactive今日宣佈,旗下城市建設模擬遊戲作品《城市:天際線》在發售24小時後已達成25萬份銷量。

該數字包括預購數量在內,已打破Paradox所發售作品的24小時銷量記錄。說起來開發團隊發起項目 ...
佢一個 engine 出咗幾次呢,sc 4 都係兩次

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-3-16 08:56 發表

EA d engine改左咪仲衰
拎 The sims 2/3 套 engine 搞到變泡

引用:
原帖由 siupy 於 2015-3-16 16:57 發表
隻GAME搞到我想射波返屋企打
比較之下,隻simcity 5 愈睇愈似fb game
但隻野感覺上似SC3 + SC4 混合 + 3D

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-3-16 19:42 發表
大約幾錢? 有無box set?
買 steam 好啲, 可以起 steam workshop download 啲 mod / map 黎用

引用:
原帖由 toby 於 2015-3-19 02:15 發表
D路真係好好玩,可以左飛右飛
SHITCITY D路係點?我已經唔記得
都好煩
都係狂塞車

引用:
原帖由 dom 於 2015-3-19 16:35 發表

你玩緊?
唔好用十字路口會好D
迴旋處塞

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-20 10:17 發表
出左迴旋處唔好咁快有燈位...如果唔係會倒塞返入去......
其實十字路口唔一定塞...最重要係分流.....
個道路設計好高難度

gogogo
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-23 22:58 發表

裝mod...有個減半...
不如 upload 上黎

引用:
原帖由 toby 於 2015-3-24 13:56 發表

儲多輪錢都要再起過..
工業區用單程路,塞到我HIHI
我終於搵到原來有制可以升級條路
之前人手del再起,d灣路跟唔番個形:0)
我玩到80K人, 塞到喊出黎
尋晚忍痛將某段同工業區連接位掛o左佢大重建

但都係塞 道路容量不足

Redesign 完, 再GOGOGO
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

高速公路仲有冇得加大一倍