[電子電玩] Cities: Skylines

1.3 個天氣, 如果落雨真係對Display一大考驗

引用:
原帖由 符碌 於 2016-2-25 01:07 發表

我等砌新機先玩呢隻GAME係正確選擇
HDR effect 黎 行雷閃電,落大雨道路反光
我未玩到佢會落雪

引用:
原帖由 紙羊 於 2016-2-25 16:23 發表

純綷係天氣?
會唔會有突發事件?例如大雪導致交通停頓,打風冧樓
暴雨水浸城市個啲有無?
好似會影響道路質素令行車最高車速比正常慢,導致塞車

引用:
原帖由 dom 於 2016-2-27 17:46 發表

你要開新 map 專玩雪地先有
好似有mod可以改

引用:
原帖由 dom 於 2016-3-8 11:22 發表
xT 有無 mod list
不過我想玩下一邊農村 feel 一邊中型城市
你星期五晚提我比你, 因為好長, 同有啲而家無開到黎用

引用:
原帖由 XT 於 2016-3-9 22:53 發表

你星期五晚提我比你, 因為好長, 同有啲而家無開到黎用
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

Loading Ram around 11GB

引用:
原帖由 符碌 於 2016-3-16 00:51 發表

即係黎緊要砌32G RAM機先夠打機
我驚日後mod多幾下要64GB
個agent limit應該關ram事

裝o左個 mod, 火車變晒高鐵, max 450km/h

引用:
原帖由 符碌 於 2016-3-16 01:05 發表

Rail Track Speed Increaser

引用:
原帖由 dom 於 2016-3-17 00:04 發表

重有無塞火車
少咗
而家有個中央運輸交匯處,分流到啲車行唔同既路軌同目的地
國際與貨運用同一組路軌,客運每組線獨立

我set o左一開 skyline 自動 fan speed 100%

新update會引致海邊地價急跌
即刻經歷第一次金融風暴咁

引用:
原帖由 XT 於 2016-3-23 03:05 發表
新update會引致海邊地價急跌
即刻經歷第一次金融風暴咁
今晚劃個新市鎮區解決問題