[電子電玩] Cities: Skylines

引用:
原帖由 符碌 於 2016-3-24 11:26 發表

起多幾個公園等等社區設施
新高密度住宅區, 劃住先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 leyland1989 於 2016-3-25 01:10 發表

我火車分開local 同 external

external 無事.. 但local 塞到痴線
唔係block死, 但車接車
我有一段路係share with 客運..
搞到我d passenger train delay

引用:
原帖由 dom 於 2016-4-4 14:44 發表

你火車站火觸喎
無事的

製作中既玫瑰園項目
包括四個地底新高鐵車站連住主要三大居住區, 一個國際機場, 周邊商業區

預備起埋貨運落貨區

基本上玩到呢到已經比agent limit玩死咁濟

引用:
原帖由 dom 於 2016-4-6 20:09 發表

我見 KSP 1.1 換咗 Unity 5 之後行順左唔少, 我諗如果同 Engine 既 Cities Skyline 換咗既話應該會更順
Skyline 複雜咁多, 好難轉 engine

引用:
原帖由 dom 於 2016-4-7 03:13 發表
http://www.gamasutra.com/view/news/267926/Did_you_know_Stockholm_used_Cities_Skylines_for_urban_planning.php

https://en.wikipedia.org/wiki/Cities:_Skylines
原來原定係預 Simulate 1M 人口左右... ...
我而家都係 around 500k with mod

開新地圖玩算
基本上去到500已經MAX

更改設計方式
首先設計核心, 將主要同客/人既擺埋一齊先

引用:
原帖由 dom 於 2016-4-13 00:00 發表

20C 既雪地??
未行過, 所以溫度未調節

放假先有時間玩
晝完車路, 要晝火車路
拉番埋晒啲誇境路入去中央交匯處

超靚

Reborn

引用:
原帖由 符碌 於 2016-6-9 03:04 發表

等AMD出埋新U,到時就可以換機,呢次DISPLAY要用480
我 running 用 12GB RAM

引用:
原帖由 符碌 於 2016-6-10 00:38 發表

16G RAM
ZEN CPU
部機插住32GB RAM喎